2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Mardin'i toz bulutu sardı

TOZ BULUTU MARDİN'DE HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mardin'de Suriye üzerinden gelen toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi azalırken gündüz adeta geceye dönüştü.

Yoğun toz bulutu görüş mesafesinin azaltırken, trafik ekipleri sürücülerin yavaş seyretmeleri ve sis lambalarını yakmaları konusunda uyardı. Öğle saatlerinde etkili olan yoğun toz bulutu havanın sararmasına neden olurken, adeta gündüz gece oldu. Öğle vakti gelen toz bulutu ile birlikte geceyi andıran manzara karşısında vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sık sık toz bulutu ile karşı karşıya kaldıklarını belirten vatandaşlar, toz bulutu yüzünden dışarıya çıkmaktan çekindiklerini ifade ettiler.

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yasin Kurtboğan, toz bulutu olduğu sürece yaşlı, bebek ve çocukların zorunlu olmadıkça dışarı çıkarılmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Kurtboğan, "Ailelerin bu konuda çocuklarını dışarı çıkarırken kati süratle maske kullanmaları ve mümkün oldukça dışarıda fazla tutmamalıdır. Çocukların tozlu ortamlarda dışarıda olmaları ileri yaşlarda astım ve benzeri hastalıklara neden olabilir. Zorunlu hallerde ise dışarı çıkarılması durumunda ağızlarının ince tülbentle

kapatılmasında yarar var. Evlerde de pencere kenarlarına ıslak bez konulması ve pencerelerin toz bulutu ortadan kalkıncaya kadar açılmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen toz bulutunun, daha sonra yağışla beraber kaybolacağının tahmin edildiğini belirtti.

TOZ BULUTU MARDİN'DE HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 17:40:03
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 01:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?