5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'i toz bulutu sardı

Mardin gece başlayan ve sabah saatlerinde yoğunlaşan toz bulutu altında kaldı. İl genelini etkisi altına alan toz bulutunun Suriye'den geldiği ve çöl fırtınasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yukarı Mezopotamya Ovası'nı etkisi altına alan çöl fırtınası kaynaklı toz bulutunun, yeşeren ekinleri olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, "Ova kesiminde ekinler filizlendi. Yağan yağmurlardan sonra güneşli havalar ekinlerin boy atmasını sağladı. Yoğun olan toz bulutu ekinleri olumsuz yönde etkileyecek. Çiftçinin bu yönde alacağı herhangi bir önlem söz konusu değil. Yağmur yağmasını bekliyoruz. Ekinlere yapışan tozları ancak yağmur temizler" şeklinde konuştu.

Toz bulutunun sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini söyleyen Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fettah Oğuz, çocukların ve yaşlıların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Dr. Oğuz, "Toz bulutu en fazla, yaşlıları, bronşit, astım ve kalp rahatsızlığı olanları ve çocukları etkiliyor. Zorunlu olmadıkça çocukların, solunum yollarından sorunu olanların ve yaşlıların dışarı çıkmamalarını öneriyoruz" dedi.

Meteoroloji yetkilileri kaç gün süreceği konusunda tahmin yapamadıkları toz bulutunun, Suriye tarafından Mezopotamya Ovası üzerinde yoğunlaştığını gözlemlediklerini söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?