8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mardin'în gezici eğitim merkezi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), tekstil ve hazır giyim sektörü Anadolu'ya taşınmadan yetişmiş eleman sorununu çözmek için 'Gezici Eğitim Merkezleri' kurarak işsizlere umut oldu.

İHKİB'in Gezici Eğitim Merkezleri projesi kapsamında Mardin Halk Eğitim Merkezi (HEM) bahçesinde kurulan konfeksiyon atölyesinde her dönem 16-20 kadına üretime yönelik eğitim verilecek. HEM bahçesindeki konteynırda kurulan atölyede kadınlar üç hafta gibi kısa bir sürede konfeksiyonun her aşamasında çalıştırılarak eğitiliyor. Eğitimden geçen kadınların konfeksiyonlarda 3 yıl çalışanlara eş değer bilgilerle donatıldıkları belirtiliyor. Mardin HEM Müdürü Şeyhmus Sümer, hazır giyim sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak ve geçim sıkıntısı çeken insanları yaşadıkları yerde iş sahibi yapmak amacıyla yola çıktıklarını bildirdi. Sümer, eğitim merkezinin genç kızları çalışma hayatına kazandırarak daha önce hiç eğitim almamış bu gençleri sokaktan kurtardığını söyledi. Sümer, "Eğitime katılan genç kız ve kadınlarımıza hem meslek eğitimi veriyoruz, hem de kurs süresince 300 YTL ücret veriyoruz. Kursiyerlerimizin yiyecek ve yol masraflarını da biz karşılıyoruz" dedi.

Şeyhmus Sümer, yerinde eğitim, yerinde üretim sloganıyla hazırlanan proje kapsamında verilen eğitime katılan kadınların kesimci, tasnifci, makineci, overlokçu, ütücü, ilikçi sertifikası alarak hazır giyim sektöründe iş sahibi olacaklarını ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mine asmin IP: 78.161.247.xxx Tarih : 5.12.2008 22:51:09

15 günlük egitim sürecinde bize verilmesi gereken halk eğitim sertifisikası ve ücret verilmedi valilikten verilmesi gereken bu ücret halk egitimden tarafından yok dendi ilgililerin dikkatine mardin valiliğine ve tarafımıza açıklaması yapılması gereginin yapılmasını arz ederiz