7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'in ilk 'Bayan futbol takımı'

Mardin'de ilk olarak Kızıltepe ilçesinde kurulan 'Bayan futbol takımı' turnuvalara katılmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Hatay'da yapılacak Liseler Arası Kız Futbol Turnuvası'na katılmak amacıyla Kızıltepe Atatürk Lisesi tarafından futbol takımı oluşturuldu. Gönüllü kızların seçildiği takım, hazırlıklarına başladı. İlk defa Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'na gelerek çim sahada bir antrenman yapan kız futbolcular, sokak aralarında oynadıkları futbolu ilk defa turnuvada sergileyecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

Rehber öğretmenleri ve aynı zamanda futbol hakemi olan Aziz Aktaş tarafından çalıştırılan kız
öğrencilerin antrenmanlarda istekli oldukları dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kızların futbola teşvik edilmesi amacıyla bölgeler arası turnuvaların düzenlendiğini belirten Aktaş, kurdukları takımla başarılı olmayı istediklerini kaydetti.

Takımın Hatay'da düzenlenecek olan turnuvaya katılabilmesi için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu anlatan Aktaş, "Kızlarımız futbolu seviyor ve gönüllü olarak takıma girdiler. Zor bir spor olduğunun bilincindeler ancak azimleri sayesinde ben başarılı olacaklarını düşünüyorum. Bu turnuvaya gidebilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var. Bir kısmını ilçe Kaymakamımız (Kızıltepe) karşıladı, kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kurdukları bayan futbol takımında top koşturan öğrenci velilerinden olumsuz bir tepki görmediklerini belirten Alkış, birçok velinin okula gelip kendilerine destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Takımda oynayan lise 1. sınıf öğrencilerinden İrem Cengiz çok küçük yaşlardan beri futbola merakının olduğunu belirterek, futbolu çok sevdiğini ailesinin de kendisine bu konuda büyük destek verdiğini kaydetti. ''Futbol erkek işi'' diyenlere katılmadığını belirten Devrim Çakı ise ileride iyi bir futbolcu olmayı hayal ettiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?