4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mardin'in melekleri ABD'ye uçuyor

Mardin Merkez Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Sorumlusu Seylan Mungan ile Ömerli İlçesi ÇATOM Sorumlusu Gülseren Büyükyıldız, Ohai’de bulunan City Staete Üniversitesi’nin davetlisi olarak ABD’ye gidecek.

Mungan, liderlik ve demokrasi gibi, bölgenin hassas olduğu iki önemli konuda eğitim verilmesini çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Ohai City Staete Üniversitesi, Urfa Harran Üniversitesi, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğiyle, aralarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri’nde (ÇATOM) çalışan 4 bayanın da bulunduğu toplam 10 kişi, Ohai eyaletinde bulunan Ctiy Staete Üniversitesi’nin davetlisi olarak ABD’ye gidecek.

Üniversite’nin davetlisi olarak Amerika’da15 gün kalacak olan ÇATOM Merkez Sorumlusu Seylan Mungan ile Ömerli İlçesi Sorumlusu Gülseren Büyükyıldız, liderlik eğitimi ve demokrasinin inşası konularında eğitim görecek. Burada aldıkları eğitimi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kadınlara aktaracak olan ÇATOM sorumlularının yanı sıra, Bahçeşehir ve Harran Üniversiteleri’nden de birer öğretim görevlisi ABD’ye gidecek.

ÇATOM ve diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğretim görevlileri, City Staete Üniversitesi Öğretim Görevlisi Linda Robert ile birlikte Ankara’dan 27 Ocak 2004 tarihinde ABD’ye hareket edecek.

Mardin ÇATOM Sorumlusu Seylan Mungan, ABD’ye gitme heyecanı taşıdıklarını belirterek, liderlik eğitimi ve demokrasinin inşası gibi iki önemli konuda eğitim verilmesini çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Mungan, "Üniversite’de eğitim göreceğimiz konular üzerine bölgede hassasiyetin olması ve bilimsel anlamda eğitimin verilecek olması, bizi heyecanlandırıyor. Eksikliliklerimizi tamamlayacağımıza ve bilgi alışverişinin çok yararlı olacağına inanıyorum. Eğitimden en iyi şekilde yararlanmaya çalışacağız. Ayrıca ÇATOM’ların işleyişini ve burada üretilen ürünleri tanıtma fırsatını bulacağımız için sevinçliyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 16:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?