5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardin'in su sorununa çözüm

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, tarihi kentin asırlık içme suyu sorununun, Eylül 2007 tarihinde Beyazsu'yun musluklardan akıtılmasıyla sona ereceğini söyledi. 

Dünyanın önemli inanç ve kültür merkezlerinden biri olan Mardin, nihayet asırlık içme suyu sorununu aşıyor. 

Beyazsu ishale hattıyla ilgili çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Başkan Pamukçu, bundan sonraki çalışma sürecinin tarihi kent merkezinin içme suyu ishale hattının değiştirilmesi olduğunu kaydetti. 

AK Parti iktidarının ince eleyip sık dokuması sonucu Beyaszu projesinin yeniden yapılandırıldığını ve 100 milyon YTL tutarındaki maliyetin yarısından da aşağıya çekilerek 45 milyon YTL harcamayla tamamlanma aşamasına getirildiğini söyleyen Başkan Pamukçu, "Devletimizin kazancı 55 milyon YTL oldu. Bu hiç de küçümsenecek rakamlar değildir. Allah kısmet ederse bu yılın eylül ayında Beyazsu'yu Mardin'deki musluklardan gürül gürül akıtacağız. Bin litresi halen 90 YTL olan içme suyunu da ucuzlatacağız" dedi. 

Beyazsu projesi ishale hattının çalışmalarını yürüten ilgili müteahhit firmanın ikinci keşif bedelini yüzde 20'nin üzerinde bir arttırımla yüzde 38'e çıkarması nedeniyle yeni ihale yönetmeliği gereğince iptal edildiği, ancak bu aksamaya rağmen işin belirtilen Eylül 2007 tarihinde bitirileceği ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 15:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?