7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardin'in tarihi evleri koruma altında

İnanç ve kültür turizmi alanında turistlerin gözde mekanı haline gelen 7 bin yıllık tarihi ile Mardin'de tapulu müstakil tarihi ve mimari evlere devlet desteği devam ediyor.


AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi ve mimari taş yapılı binaların bir bir korumaya alınmaya başladığını söyledi. İnanç ve kültür turizmi alanında ufku açılan tarihi kentin her güzelliğini yerli ve yabancı turistler için görücüye çıkarma çabalarının her geçen gün daha da ağırlık kazandığını ifade eden Şahkulubey, "Mardin Valiliği; Belediye ile MAREV koordineli bir çalışma sergileyerek, 7 bin yıllık kentin UNESCO'ya alınması noktasında büyük çaba sarf ediyor. Devlet bu konuda kendi üzerine düşen görevi de yerine getiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tapulu ve müstakil evlere sağladığı mali destekle onarımları gerçekleşmektedir. Şu ana kadar Mardin'de devlet desteği ile 20'nin üzerinde tarihi ve taş binamız onarıldı. Karşılıksız mali destek yapıldı. Katılım ve katkı oranlarının daha da arttırılması için çaba harcadığımızı da ifade etmek istiyorum. Mardin gerçekten de ufku açılan turistik bir şehirdir. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daha çok desteğine ihtiyacımız var. Evi tapulu olan vatandaşlarımız, yaptıkları müracaatlar sonucu projeleri ile birlikte onay aldıktan sonra, ilgili Bakanlığa gönderilmektedir. Olumlu adımın kentin fiziksel yapısına yansıması için de Valimiz Mehmet Kılıçlar ve Belediye Başkanımız Metin Pumukçu'nun büyük katkılarını unutmamak gerekir. Tarihi kentte 6 eve restorasyon kredisi, 24 eve ise proje desteği onaylandı. Valiliğin, Bakanlığın ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı restorasyonların bitimi ile kent adeta
bin yıl önceki görünümüne kavuşacaktır" dedi.


Şahkulubey, Mardin'deki tarihi ve mimari taş yapıların bakım ve onarımlarının ardından birçoğunun pansiyon tipi ev olarak kullanılacak olmasının da turizm alanında canlılık yaşatacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 18:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?