7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardinli buğday üreticisi sıkıntılı

Kızıltepe ilçesinde bulunan buğday pazarında hareketli günler yaşanırken, buğday üreticileri ise fiyat konusunda sıkıntılı. Buğday satıcıları arpanın buğdaydan daha yüksek fiyatlarla satıldığını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklıktan nasibini alan Mardin ve ilçelerindeki arazi sahipleri bu sene ürettikleri buğdayı geçen yıla oranla aynı fiyattan sattıkları için sıkıntıya düştüklerini belirtti.

Yemlik arpanın buğdaydan daha yüksek fiyata satıldığını savunan buğday üreticisi ve satıcısı Mahmut Akala, "Geçen yıl sert buğday yani makarnalık, 8 YTL'ye satılırken bu yıl aynı buğdayı aynı fiyata satıyoruz. Yumuşak buğday ise geçen yıl 6 YTL iken bu yıl 5 YTL'ye bile alıcı bulamıyor. Aslında bizi yok etmek isteyen gübredir. Gübrenin pahalı olması bizleri düşündürdüğü kadar korkutuyor. Kuraklık nedeniyle geçen yıl ekimden nasibimizi alamadık. Meydana gelen kuraklık çiftçiyi perişan etti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 11:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit taş IP: 85.104.243.xxx Tarih : 18.11.2008 23:31:50

çiftçinin derdi sadece buğday fiyatları değil.;gübrenın sahtesi kızılktepede.mısır tohumunun sahtesi kızıltepede.Hibrit mısır tohumu diye,kendi hazırladıkları mısır tohumunu piyasaya sürenler,taş öğüterek gübreye katanlar kızıltepeden.