3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Mardin'li gazetecilerden tepki

Mardin'de yerel ve ulusal medya temsilciliklerini yürüten aktif gazeteciler, Danimarka'da yayınlanan karikatürlere ve Danıştay'ın verdiği karara tepki gösterdi.

Mardin'deki Mezopotamya Gazeteciler Derneği Başkanı Cemil Aydoğan, aktif gazeteciler adına dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, "Birileri İslam Peygamberi Hz. Muhammed'i gerçeğe uymayan karikatürlerle rencide etmeye çalışırken, birileri de benzeri bir kışkırtmayı Türkiye'de yaparak, evrensel sürece ters düşen gerici, statükocu bir sistemi oturtmaya çalışmaktadır" dedi.

Danıştay'ın ve YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in insan hakları ve inanç özgürlüğünü göz ardı ederek yaptığı açıklamaların ve uygulama taleplerinin, müzakere sürecinde olan bir Avrupa Birliği (AB) ülkesine yakışmadığını öne süren Dernek Başkanı Aydoğan, "Demokrasi kriterleri çoğunluk iradesidir. Bazı kadınlar istedikleri şekilde gezerken, ahlak bozucu davranışları klasik sistem yanlıları tarafından özgürlük kabul edilmektedir. İnançları gereği örtünen kadınların talepleri de suç sayılmaktadır. İnsan hakları, barış ve demokrasiye hiç uygun düşmeyen böylesi çifte standartlı bir uygulamayı kabul etmek mümkün değildir. Demokrasi mücadelesinde kurumsal olarak kendilerini öncü görenlerin ve mangalda kül bırakmayan aydınların büyük çoğunluğunun bu sessizliği insan hak ve özgürlükleri adına üzüntü vericidir. Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti olarak, başta uluslararasında inançlarıyla insanlığa mal olan Hz. Muhammed ile ilgili karikatür yayınlayan Danimarka olmak üzere dinler arası kışkırtmaya destek veren tüm ülke ve kişileri kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Aydoğan, "Ülkemizde ise, önümüzdeki dönemlerde TBMM'nin seçme iradesini sabote etmek amacıyla demokrasi, barış ve inanç özgürlüğünden rahatsız olan, demokratik iradenin üzerine gölge düşürmek isteyen statükocu bazı kişi veya kurumların karşısında büyük bir halk desteği vardır. Halk iradesine rağmen sadece klasik sistem yanlılarına güvenen bu projeler karşısında demokrasiden yana olan siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve tüm medya kuruluşlarını duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 11:00:25
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 11:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?