7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardinli kadınların tango sevdası

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açılan Tango kursu yöre halkından büyük ilgi görüyor. Eğitmenler gözetiminde Latin dansları yapan kadınlı erkekli partnerler dans ederek eğlenirken yoğun talep üzerine 2'nci bir kursun daha açılma kararı alındı.


Güneydoğu'da huzur ortamının tesis edilmesiyle birlikte sosyal ve ekonomik alanda büyük gelişmeler yaşanıyor. Doğu'da gelişim ve değişime öncülük eden kentlerin başında gelen Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açılan modern dans merkezi yöre halkının büyük ilgisi ile karşılandı. İşlettiği spor merkezinde 1.5 ay önce Tango kursu açan Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Hattapoğlu, şimdi yöredeki vatandaşlara Latin dansları öğretiyor. Tango kursu açıldığını öğrenen Kızıltepeliler kursa adeta akın etti. Bu güne kadar 50 kişinin tango öğrenmek için başvurduğu bildirildi. Tango öğrenenlerin çoğu memur ve öğrenci gibi elit tabakadan oluşuyor. Hattapoğlu'nun amacı modern dansları tüm vatandaşların beğenisine sunmak. Yaz tatili nedeniyle tango kursuna şimdilik 8 çift devam ettiriyor. Her gün partnerleri ile gelen kursiyerler tango ile artistik hareketler öğreniyor.


Gelenek ve göreneklerin yaygın olduğu bölgede tüm tabuları yıkarak yöre halkının hiç alışık olmadığı dansları yapan gençler yeni nesillere de öncülük ediyor. Tango hocası Ömer Hattapoğlu'nun öğrettiklerini uygulayan kursiyerlerin çoğu kısa sürede tangoyu öğrenmeyi başarmış. Spor yaptığı sırada tango ile tanışan Halim Aysel isimli genç" Ben üniversite öğrencisiyim. İzmir'de kalıyordum. Yaz tatili nedeniyle memleketime geldim. Can sıkıntımı gidermek için spor yapmaya başladım. Merkezde insanların tango yaptıklarını görünce hoşuma gitti. Neden bende bunu yapmayayım diye kursa katıldıktan 3 gün sonra tango yapmayı öğrendim. Güzel bir dans öğrendiğim için çok memnunum. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.
Tango öğrenen Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi 2. sınıf öğrencisi Ceylan Gündüz ise "Kızıltepe'de tangoyu öğreneceğimi aklımın ucundan bile geçirmiyordum. Tango kursunun açıldığını duyunca hemen kaydımı yaptım. İyi bir ortamda arkadaşlarımız ile birlikte dans ederek eğleniyoruz. Dilerim tango Kızıltepe sayesinde tüm bölgeye yayılır" diye konuştu.


Kursa katılan Melek ve Murat Oral çifti ise, kursun en gözde partneri. Eşinin ilk başlarda dans yapmasına karşı çıktığını ifade eden Melek Oral "Tangoyu televizyon yarışmalarında izlerken çok hoşuma gidiyordu. Neden bende dans etmeyim diye düşünürken tango kursu açıldı. Kursa ilk kayıt yapanların başında geliyorum. Eşim ilk başlarda karşı çıktı. Ancak beni dans ederken gördükten sonra oda gelmeye başladı. Şimdi birlikte dans ederek eğleniyoruz. Bu çok hoşumuza gidiyor. Tango'dan sonra yaşamımızda
değişiklikler oldu. Kendimizi daha mutlu ve huzurlu hissediyoruz" şeklinde konuştu.

TANGO GÖSTERİ EKİBİ KURULUYOR
Kızıltepe'de tango kursu açarak bir ilki gerçekleştiren Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Hattapoğlu, "Merkezimizde tango dışında, çaça, rock, salsa, halk oyunları ,modern dans ve spor çalışmaları yapmaktayız. Vatandaşlar en büyük ilgiyi tangoya gösteriyor. Kursu açarken bu kadar büyük bir ilgi ile karşılaşacağımızı düşünmüyorduk. Her gün onlarca kişi kayıt yaptırmak için geliyor. Yoğun talep üzerine Eylül ayında 2'nci bir kurs daha açacağız. Amacımız tangoyu tüm bölgeye yaymaktır. Kuracağımız tango gösteri ekibi ile etkinliklerde gösteri yapacağız" dedi.
Kursa devam edenlerin performanslarından oldukça memnun olduğunu belirten Hattapoğlu "Biz her şeyi profesyonel bir şekilde yapıyoruz. Bölgede aslında kalıplaşmış bazı tabuları sanatla kırmaya çalışıyoruz. Tango yörede çok lüks görüldüğü gibi ismi bile insanlara ürkütücü geliyordu. Ancak bu kurs açıldıktan sonra insanların kafasında ki düşünceler değişti. Kültürümüzü modern dans ile birleştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Tango yapan Mardinli gençler şimdi gösteri yapmaya hazırlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 10:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DENİZ DEMİR IP: 88.225.240.xxx Tarih : 28.07.2008 21:49:22

Ömer kardaş bakalım daha neler çıkartacaksın bu kızıltepe halkının başına:) şaka şaka yoluna devam et iyi gidiyorsun, yalnız bir yerde eksiklik var gibime geliyor nerde mi? tango yapmaya bizim zeyni ve eşini çağırırsan bahtiyar kalacamm:) çalışmalarında başarılar dilerim kardaş.. Hatay'dan saygılar slmlarr... Deniz DEMİR.