7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardinli köylüler katliamları unutmadı

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık ve Akyürek köylerinde terör örgütü PKK tarafından 1994 yılında katledilen 11'i çocuk 21 kişi düzenlenen törenle anıldı.

Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı törende kanlı örgüte lanet yağarken, acılar da tazelendi. PKK katliamında eşi ve 2 çocuğuyla birlikte anne-babasını kaybeden Ramazan Düzgün, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Yakınlarını kaybetmenin acısını hâlâ yüreğinde taşıdığını anlatan Düzgün, 'ölünceye kadar terörle mücadele etmeye' yemin etti. Düzgün, "Masum insanları katletmekle terör örgütü bir yere varamaz. Her zaman devletin yanındayız. Ölünceye kadar PKK'yla mücadele edeceğim." dedi.

Katliamda 2 kardeşiyle birlikte 18 yakınını kaybeden Mehmet Emin Fidan, PKK'ya yönelik operasyonların devam etmesini istedi. Törene katılan vatandaşlar, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kalbimizde yaşıyorlar ruhları şad olsun', 'Kahredilen çocuklar burada, İHD nerede?' şeklinde pankartlar taşıyarak, terör örgütü aleyhine slogan attı. İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Katı, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Şahin, Müftü Kasım Aygün'ün de katıldığı törende konuşan Savur Kaymakamı Kaya Çelik, binlerce yıldır aynı toprakları paylaşan insanların aynı amaç için kardeşçe yaşadıklarını söyledi.

Çelik, "Birliğimizi ve ulus devleti parçalamak için yıllardır oynanan oyunlarla kimse kandırılamaz. 21 Ocak 1994 ve daha sonra yaşanan toplu katliamlar ve vahşetleri unutmadık, unutmayacağız." ifadelerini kullandı. Terör örgütünün sözde liderlerinin, vatandaşların kanı üzerinden ticaret yaparak ceplerini doldurduklarına dikkati çeken İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Şahin de, "Terör örgütü şehit kanlarında boğulmaya mahkûmdur. Devleti yıpratmak ve binlerce yıl aynı amaç için yaşamını sürdüren, kız alıp kız veren bu milletin vatandaşlarını birbirine düşürmek isteyen bu örgüt siyasi bir oluşum olarak kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 04:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?