8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mardinliler eğitimde uyudu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın Mardin'de verdiği dış politika eğitimine ilginin az olması hem katılımcı sayısını etkiledi hem de katılımcıların eğitim sırasında uyuklamasına sebep oldu.

Mardin Öğretmen Evi'nde iftar vaktine yakın saatlerde AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından verilen Dış Politika Eğitim seminerine partililer konunun kendilerini ilgilendirmediği gerekçesi ile ilgi göstermedi. AK Parti Mardin Milletvekilleri Yrd.Doç.Dr. Cüneyt Yüksel ve Halit Demir'in de katıldığı seminerin katılımcılarının da seminerin uzun sürmesi yüzünden bir bir uykuya dalması ise dikkat çekti. Seminerde bir konuşma yapan AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'deki özellikle İsraillilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde arsa veya mülk sahibi oldukları iddialarının gerçek olmadığını ifade ederek, muhalefetin iddia ettiği gibi yabancıların mülk edinmediğini söyledi. Çavuşoğlu, "Osmanlı döneminden başlayıp, Atatürk, İnönü, Menderes döneminde devam eden yabancıların mülk edinmelerinin, 2005 yılında çıkarılan yasa ile sınırlama altına alındı. Türkiye'de en fazla konuşulan iddia, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve sınıra yakın bölgelerde İsraillilerin mülk edinmesidir. Türkiye genelinde 70 İsrail vatandaşına ait toplam 100 taşınmaz mülk var. Güneydoğu'da İsraillilere ait dolaylı veya direkt hiçbir mülk bulunmuyor. Kıbrıs'taki vatandaşlarımızın son 5 yıl içinde kişi başına düşen milli gelirini 4 bin 450 dolardan 14 bin 74 dolara çıkardık. Ve son 5 yıl içinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, Türk uyruklu devlet ve vatandaşlarımıza bir milyar dolar destek verdik" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ise, Türkiye'nin AK Parti döneminde dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girdiğine işaret ederek, "Bugün Orta Doğu'da, Türkiye'den habersiz kuş uçmuyor. Eskiden Türkiye bir konuyu gündeme getirdiğinde diğer ülkeler beklemeye girer sonuca göre karalarını verirlerdi. Şimdi ise Türkiye artık yön gösteren, referans kabul gören güçlü bir ülke konumuna gelmiştir. Dünya ülkeleri üzerinde fikir yürütebilecek uzman arkadaşlarımız var. Bugün medeniyetler ittifakında dünyada sadece İspanya ve Türkiye Başbakanı seçildi. Irak'ta savaşı engellemeye çalıştık. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne her zaman destek vermiştir. Irak'la dış ticaret hacmimiz 2 milyar dolardır. Gerçek ticaret olduğu zaman bu rakam 20 milyar dolara çıkacaktır" dedi.

Konuşmasında Ermenistan'a göndermelerde de bulunan Bağış, 4 milyon nüfuslu Ermenistan'ın yanlış iç ve dış politikaları sonuçunda nüfusunun 2 milyona düştüğüne ve ülkede işsizliğin ise had safhada olduğuna dikkati çekerek sorunun çözülmesi konusunda kendilerinin çözümün yanında olduklarını ve bunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yaptığı gezi ile gösterdiklerini vurguladı.

Bağış, konuşmasında ayrıca muhalefetin son günlerde partisine, bakanlarına ve liderlerine yönelik olarak toplu bir iftira kampanyası başlattığına işaret ederek kampanyanın 22 Temmuz'daki başarılarını hazmedemeyen, bugünkü başarılarını sindiremeyen, Anayasa Mahkemesi'nin partilerini kapatacağını ya da parti içinde bir ayrılma olacağını bekleyen gruplar tarafından uygulamaya koyulduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 15:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?