7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardinliler teröre lanet okudu

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 21 yıl önce terör örgütü PKK tarafından hunharca katledilen 30 vatandaş için anma töreni düzenlendi. Terörü lanetleyen Ömerli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yücel Alan, "30 insanımızı hunharca katledenler insan olamazlar. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmadı kalmayacak da, terörle mücadelede kararlı duruşumuz sürecektir. Yöre halkının gönlü rahat olsun" dedi.


Terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve mahkeme tarafından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi kararına gerekçe olarak gösterilen saldırılar arasında yer alan Pınarcık katliamında hayatını kaybeden 30 kişi için tören düzenlendi.

Yakınlarını kaybeden köylüler tarafından sık sık terör örgütü ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganların atıldığı törene, Tugay Komutanı Tuggeneral Tayyar Süngü, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Ömerli Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu ve şehit edilenlerin yakınları ile iki bine yakın vatandaş katıldı. Köy meydanında düzenlenen törende bir konuşma yapan Ömerli Kaymakamı Barış Demirtaş, 21 yıl önce teröristlerce Pınarcık köyüne düzenlenen hain saldırıda 17'si çocuk, 6'sı kadın toplam 30 kişinin katledildiğini hatırlatarak, terörün hiç kimseye faydası olmadığını ve vatandaşları bölemeyeceğini söyledi.

TERÖRİSTLER İNSAN OLAMAZ
Ömerli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yücel Alan da terörle hiçbir yere varılamayacağını, terörün kökünün mutlaka kazınacağını belirtti. Her milletin ezbere bildiği, belleğine kazıdığı önemli tarihler olduğunu ve bunları unutmanın, hafızalardan silinmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yüzbaşı Ünal konuşmasına şu şekilde devam etti:


''Bizim de Ömerliler olarak, beynimize kazıdığımız, hafızamızdan silemediğimiz bir tarih var. O tarih, milletin bildiği, kazıdığı bir tarih değil. Çünkü, bu ülkede o kadar çok şehit veriyoruz ki hatırlayan çok az insan vardır. Yine de binlerce şehit arasından 30 vatandaşın katledildiği 20 Haziran 1987 tarihini hatırlamanızı istiyorum. 30 masum insanı hunharca katledenlerin insan olduğunu söylemek için, onları insan kılığında görmek yetmez. Eğer gerçekten onlar insan olsaydılar, çocuk, kadın demeden onları
şehit edebilirler miydi? 30 vatandaşımızın hunharca katledilişinin 21. yıldönümünde bir kez daha teröristin her türlüsünü lanetliyorum.''

TERÖRÜN KARŞISINDA OLACAĞIZ
Terör örgütü ve terör örgütüne yardakçılık yapanları lanetlediğini söyleyen Pınarcık Köyü Muhtarı Bedirhan Öztop ise "Türk, Kürt, Arap, Laz ve Çerkezler olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan bireyler olarak bizler bir bütünüz, hepimiz eşitiz. Ama PKK terör örgütü bizi birbirimize düşürerek ülkeyi bölmeye çalışmaktadır. Bizler dün olduğu gibi bugün de bu tür olaylar karşısında dimdik ayaktayız" dedi.
Öztop, konuşmasının sonunda, PKK'nın kendilerini Kürt kabul etmediğini ve bu toprakları terk etmelerini istediğini anlatarak, "Bu toprağın asıl sahibiz biziz. Eğer onların hesabına gelmiyorsa cehenneme kadar yolları var. Bu yardakçılar unutmasınlar ki, teröre yardım edenler unutmasınlar ki sivil halka doğrulttukları namlu bir gün kendilerine de çevrilecek. Ama o zaman da pişmanlık fayda etmez" ifadelerini kullandı.


Tören sonunda yapılan şehitlik ziyaretinde Ömerli Müftüsü Hüseyin Güneş şehitler için dua okurken mezarlıklara karanfiller bırakıldı. Terör örgütü PKK mensupları, 20 Haziran 1987 tarihinde Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyüne düzenledikleri saldırıda, 17'si çocuk, 6'sı kadın toplam 30 kişiyi katletmişti.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:22:46
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 17:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 20.06.2008 17:32:01

Şehitlerimize Allahtan Rahmet yakınlarına bas saglıgı dılerım