8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mardinspor için çağrı

Mardinspor Kayyum Heyeti Başkanı ve Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, devre arasında beş kuruş para ödemeden Mardinli gençlerden oluşan yeni bir takım kurduklarını, bu kadronun takımı ligde tutacağına inandığını söyledi.


Kulübü ziyaret eden Mardinspor'un eski futbolcularına takımın durumu hakkında bilgi veren Hadi Çomaktekin, "Mardinspor'u, parasız pulsuz, teknik direktörsüz, futbolcusuz bir şekilde ve 3 milyon 200 YTL borçla devraldık. Mardinspor, devre arasında sözde kampa katılmak üzere Antalya'ya gitmiş, ama kulübün parası olmadığı için futbolcular kamp alanından ve katıldığı turnuvadan kovulmuş, futbolcular da kente bir daha geri gelmemişti. Göreve geldiğimizde her yönüyle bir enkaz vardı ortada. Futbolcular, ücretlerini almadıkları müddetçe kente gelmeyecek ve sahaya çıkmayacaklardı. Sahaya üst üste çıkmayan bir kulüp ise Futbol Federasyonu tarafından doğrudan iki lig birden düşürülüyor. Önümüzdeki sezon 3. Lig olmayacağı için de takım direk amatöre düşme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Herkes bilsin ki bu takımın artık Süleyman Bölünmez veya başka hiç kimse ile zerre kadar bir bağlantısı kalmamıştır. Süleyman Bölünmez'in kulübe yapacağı 1 milyon YTL'lik yardımın da hepsini alabilmiş değiliz. Diğer işadamlarımızın ve Mardin Belediyesi'nin söz verdiği desteği de alamadık. Takımın şuan için sadece sıcak paraya ihtiyacı var. Bunun karşılanması için de Mardin'e gönül vermiş insanları duyarlılığa ve sorumluluğa çağırıyoruz" diye konuştu.


Kulübe İddaa ve TFF'den yaklaşık 2 milyon YTL'lik bir gelirin sağlandığına dikkat çeken Çomaktekin, "Bu parayla sezon başında hiç borçlanmadan ve bu kadar sıkıntıya girmeden bir takım kurulabilirdi. Ama olmadı, bizler şimdi Mardinli gençlerden oluşan yeni bir takım kurduk. İlk 11'de ilk defa 6 gencimize şans verdik. Sahada ilk defa oynayan bu gençlerin mücadelesini Malatyaspor maçında herkes gördü. Amatör takımdan getirdiğimiz kalecimiz Zülküf, ligin gol kralına sahip Malatyaspor'un forvetine geçit veremedi. Bizler burada gençlerimizle büyük bir başarıya imza attık. Ama bundan sonra öncelikle halkımıza daha sonra da işadamlarımıza büyük görevler düşüyor. Bu gençlere sahip çıkın ve önlerini açın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 15:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhittin IP: 78.174.230.xxx Tarih : 24.01.2008 15:40:04

amatöre düşersek vay halimize inşallah düşmeyiz