7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mardinspor sahipsiz kaldı

TFF 2. Lig ekibi Mardinspor'un bugün yapılan kongresinde çoğunluk sağlanamayınca kongre 1 Ağustos tarihe ertelendi.

Mardinspor Kayyum Başkanı Hıdır Aydın, 1 Ağustos günü yapılacak olan kongrede çoğunluk sağlanamaması durumunda kulüp anahtarını Mardin il Dernekler Müdürlüğü'ne teslim edeceğini ve Kulübün kapatılması için dilekçe vereceğini söyledi.

TFF 2. Lig ekibi Mardinspor'da yönetim belirsizliği sürüyor. Mardinspor Kulüp binasında yapılan kongerede çoğunluk sağlanamadığı için ileri bir tarihe ertelendi. Mardinspor Kayyum Başkanı Hıdır Aydın, yaptığı açıklamada, bir süre önce işadamı Tekin Alkan'ın Mardinspor Kulübü Başkanlığından istifasının ardından kulübün kayyuma devredildiğini belirterek, ''Birileri sahip çıkarsa hemen karar alır, kongreye gideceğimiz açıklamıştık. Ancak bugüne kadar sahiplenen kimse olmadı. Aldığımız kongre kararına

rağmen çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya erteledik. Talip çıkmazsa kulüp kapanacak. Grubumuzdaki takımlar transfer çalışmalarını başlatırken, bizdeki belirsizlik sürüyor. Son ana kalmadan Mardinspor'u sahiplenmek isteyenleri bekliyoruz. Taliplinin geç çıkması takım oluşturma ve diğer açılardan sıkıntı yaratıyor" dedi.

"FUTBOLCU ALACAKLARI NEDENİYLE TRANSFER YAPAMIYORUZ"

Kongre kararına rağmen taliplerinin çıkmamasının Mardin için üzücü bir durum olduğunu söyleyen Mardinspor Kayyum Başkanı Hıdır Aydın, "Federasyona 2008-2009 futbol sezonunda futbolcuların alacağı 210 bin lira lisans engelleyici olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde 2009-2010 futbol sezonunda top koşturan 9 futbolcumuz da alacakları olan 161 bin lira için federasyona başvurmuş durumdalar. Bu nedenle transfer engeli ile lisans çıkarma engeli olarak karşı karşıyayız. Tüm bu engellemelere rağmen kulübü ayakta tutmak için mücadele veriyoruz" diye konuştu.

"TEMLİK KALKARSA KULÜBÜ AYAKTA TUTUBİLİRİZ"

Mardinspor Kulüp eski Başkanı Tekin Alkan tarafından Mardinspor'un gelirlerine el konulması için bırakılan temliğin kalkması durumunda takımın iddaa'dan gelecek para ile ayakta tutabileceklerini ifade eden Kayyum Başkanı Aydın, "Şu an çok zor bir süreçten geçiyor. Kamp, futbolcu harçlıkları, Malzeme ve deplasman giderlerini karşılayamıyoruz. Bunun karşılanması için Mardinli işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Yoksa kulüp binasına kilit vurulacaktır" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 13:12:01
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 14:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?