5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mardinspor'da buruk kongre

Maddi imkansızlıklara rağmen ligde 14 hafta yenilmeyerek takımın küme düşmesini önleyen yönetim kurulu üyelerinin istifa etmeleriyle sahipsiz kalan Mardinspor için kulüp binasında gerçekleştirilen kongreye taraftarlar dahil, belediye başkanının, milletvekillerinin Mardin’de bulunmalarına rağmen katılmamaları kongrenin buruk geçmesine ve ileri bir tarihe ertelenmesine neden oldu.

Matem evini andıran bir sessizlik içinde gerçekleştirilen kongrede Mardinspor onursal başkanı Süleyman Bölünmez’e övgü, Mardin milletvekillerine özellikle Mardin’in yükselen değeri (!) Cüneyt Yüksel’e ve belediye başkanı M. Beşir Ayanoğlu’na ise sitem vardı.

Mardinspor’a destek sözü veren milletvekillerinin ve belediye başkanının nerede olduğunu merak ettiklerini ifade eden Mardinspor eski basın sözcüsü Davut Ayla şunları söyledi: “Bizler istifa ederek kulübü almak isteyenlerin önünü açtık. Kulübü almak istediklerini her fırsatta dile getiren isimler şimdi neredeler? Değerli basın mensubu arkadaşlar sizlerinde gördüğü gibi kongreye katılan kimse olmadı. Hani nerede milletvekillerimiz, hani nerede seçim öncesi tribünde taraftarla Mardinspor’a tezahürat yapan belediye başkanımız? Niçin kongreye katılmadılar? Bugün bizler sayın Süleyman Bölünmez’in değerini bir kez daha anladık. Süleyman Bölünmez’siz hiçbir şey olmuyor. Salt çoğunluk sağlanamadığı ve Mardispor’a sahip çıkan kimse olmadığı için kongreyi 8 Ağustos Cumartesi günü saat 10:00’a erteledik. Umarım efsane başkanımız Süleyman Bölünmez çağrılarımızı yanıtsız bırakmaz ve Mardinspor’a sahip çıkar.” dedi.

‘Komşu İller Örnek Alınmalı’

“Mardin’in siyasilerden yüzü gülmeyecek mi?” sorusunun tartışıldığı şu günlerde komşu illerde olumlu gelişmeler yaşanırken Mardin’de olumlu hiçbir gelişmenin olmaması Mardinlileri çileden çıkarttı. Komşu illerin valileri, belediye başkanları, milletvekilleri, iş adamları ortak hareket edip gerekirse kapı kapı dolaşarak şehirlerinin takımlarına maddi-manevi her türlü desteği verirken; Mardin’de ise bırakın Mardinspor’u, Mardin’in kalkınmasına yönelik ortak çalışmaların yapılmaması Mardinlilerin tepkisine neden oldu.

Mardinimiz.com olarak 40 yıllık bir mazisi olan Mardinspor’u yalnızlığa iten mülki amirlerlerimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, iş adamlarımıza komşu illeri örnek almalarını öneriyoruz.

‘Önce Taraftar Sahip Çıkmalı’

Kulüp binasında gerçekleştirilen kongreye beklendiği gibi milletvekilleri ve belediye başkanı katılmazken, her zaman takımlarının yanında olduklarını ifade eden Mardinspor taraftarlarının kongreye katılmamaları, destek arayışları amacıyla dikkatleri kulübe çekmeye yönelik aktif kampanyalar içinde olmamaları, Mardinspor’u yalnız bırakmaları şaşkınlığa neden oldu.

mardinimiz.com
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 13:28:19
Güncelleme :30 Temmuz 2009 Perşembe 11:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?