5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Marev'den Mardin'e gezi

Merkezi İstanbul'da bulunan Mardinliler Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı (MAREV) Kadın Kolları tarafından düzenlenen gezide, aralarında İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler ve kızı Burcu Güler'in de bulunduğu yaklaşık 40 kadın Mardin'i gezdi.

MAREV Kadın Kolları Başkanı Emel Öztop, her ne kadar İstanbul'da oturuyorlarsa da bir parçalarının Mardin'de kaldığını ifade ederek, "Doğup büyüdüğümüz bu antik kenti unutmamız mümkün değildir. Her nefeste Mardin'in özlemini çekiyoruz. İstanbul'da da Mardinliler sık sık biraraya gelerek, Mardin için ne yapabilirizi tartışıyoruz. MAREV Kadın Kolları olarak bir kısım İstanbullu komşularımızı da yanımıza alarak, 4 günlük bir gezi için Mardin'e geldik. Hepimiz heyecanlıyız. Anılarımızı tazeledik. Hemşehrilerimizle görüştük. Bu tür gezilerimizi sıkça yapacağız" dedi.

Mardinli olan İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler ise, Mardin'in tarihi ve kültürel değerleriyle dünya gündemine oturduğunu belirterek, "Tarihi kenti gezerken huzur buluyorum. Mardin'i ziyaret edenlerin hepsi aynı şeyi söylüyor. Demek ki bu kentte insanı huzurlu kılan, mutlu eden bir şey var" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 00:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?