5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Marka Kent'e doğru

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Marka Kent' projesi kapsamına alınan Mardin'de çalışmalara başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan Marka Kentler projesinde yer alan illerden biri olan Mardin'in kentsel ölçekte markalaşmaya yönelik hedeflerinin belirlenmesi ve bu konuda hayata geçirilecek eylem planıyla ilgili hazırlık çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Blue Reklam Ajansı tarafından yürütülecek proje için kente gelip çalışmalara başlayan, merkezi İstanbul'da bulunan Blue Reklam Ajansı Genel Müdürü Dr. Metin Çelik, Mardin'in dünya kenti olma hedefinin Marka Kent projesinde hayat bulacağını söyledi.

Valilik ile birlikte ortak yürütülecek çalışmalar kapsamında, kentin tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle ilgili tespitler ve uygulanacak çalışmaların ön hazırlığını konuşmak üzere her biri kendi alanında uzman olan marka danışmanlarından oluşan çalışma ekibiyle beraber Mardin'e gelen Blue Reklam Ajansı Genel Müdürü Dr. Metin Çelik, Mardin'in her anlamda Marka Kent olmayı hak ettiğini belirtti.

Çelik, "Kiliseleri, yeraltı şehirleri, antik kentleri, vadileri ve daha sayamayacağımız kadar birçok tarihi ve mimari güzelliği olan Mardin'i, zaten kendi başına bir marka olarak bulduk. Bu markalaşma sürecinde dünyada gelinen noktalar çerçevesinde bizim uzmanlık alanımız içerisinde yer alan ve dolayısıyla da bizim yapmamız gereken yeni tanıtım stratejileri var. Bunu ekip olarak daha önce Samsun'da da yaptık. Şimdi sıra Mardin'de. Önümüzde üç yıllık bir süreç var. Bu süreç içerisinde, turizm, altyapı çalışmalarını tamamlamamız lazım. Özel sektör, sivil toplum
örgütleri, yerel yönetimleri ve turizmi etkileyen tüm aktörlerle güzel bir çalışma ortamı sağlayıp bu gizemli kenti gerçek değerine kavuşturmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mahmut Akdağ rehberliğinde Mardin'i gezen marka danışmanları Müslüm Batuk ve Osman Çavdar ile birlikte Mardin Merkez, Nusaybin, Midyat, Savur ve Kızıltepe'de alan taraması ve çeşitli araştırma çalışmalarında bulunan Çelik, Kızıltepe'nin saklı cenneti olup 12 köyden oluşan Ğurs vadisinin güzelliği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ğurs Vadisi ve bünyesinde bulunan tarihi ve mimari zenginliklerle ilgili bilgileri Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve aynı zamanda bugüne kadar Kızıltepe ilçesi ile ilgili yazılmış tek eser olma özelliğini taşıyan "Ve Kızıltepe" kitabının yazarı Mehmet Bedi Demir'den dinleyen Çelik'in, özellikle Ali Paşa köyünde bulunan şelaleler bölgesi, Karaman köyündeki Abdi Ağa Konağı ile Sancarlı köyündeki Mahmut Ağa Konakları'nın proje kapsamında değerlendirilmesi gerektiği konusunda notlar aldığı öğrenildi.

Ğurs vadisi ile ilgili ön hazırlık çalışmalarını tamamlayan ekip üyeleri, daha sonra Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'in abisi Halil Demir tarafından onurlarına verilen yemekte yöreye özgü sac tavanın tadına bakmayı da ihmal etmediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?