2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Mayın şehidi toprağa verildi

MAYIN ŞEHİDİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında, mayına basması sonucu şehit düşen özel güvenlikçi Abdulselam Akıncı'nın, cenazesi Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak gözyaşları arasında defnedildi.

Sabah erken saatlerde, Nusaybin-Midyat arasındaki Bagok mevkii Yusuf Tepe kırsalında Doğalgaz araması yapan özel bir petrol şirketine ait olduğu belirtilen sondaj aracı mayına bastı. Maddi hasarın meydana geldiği ilk mayın patlamasının ardından bölgeye sevk edilen şirketin özel güvenlikçileri alan taraması yaptı. Bu sırada, Abdulselam Akıncı (23) adlı özel güvenlikçi, teröristlerin döşediği ikinci mayın tuzağına bastı. Meydana gelen patlama sonucu, Akıncı'nın bacağı ve 2 kolu koptu.

Ağır yaralı olarak Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Abdulselam Akıncı, 112 acil servis ambulansında doktorların yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü. 6 kişilik Akıncı ailesinin üçüncü büyük erkek çocukları olan Abdulselam Akıncı, geçen yıl askerden dönerek özel güvenlikçi oldu. Mardin Devlet Hastanesi morgundan oğlunun cenazesini alan baba Abdulhaluk Akıncı, metanetini korurken, annesi Hamdiye Akıncı ise sinir krizi geçirdi. Çok sayıda akrabasının katıldığı cenaze töreninin ardından şehit Akıncı'nın cenazesi Nusaybin'de gözyaşları arasında defnedildi.

Bu arada, 2 mayının patladığı Bagok mevkii Yusuf Tepe kırsal alana, Jandarma Komando timleri geniş kapsamlı operasyon başlattı. Helikopterlerin de havadan desteklediği operasyonda, eylemi yapan PKK militanlarının ele geçirilmesi için yoğun çaba harcandığı ve olayla ilgili soruşturmanın ise halen devam ettiği belirtildi.

MAYIN ŞEHİDİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
MAYIN ŞEHİDİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 16:33:05
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 19:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
izzettin iş IP: 85.104.242.xxx Tarih : 2.06.2011 11:06:00

mekanı cennet olsun))