7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mayın tarlasında ürküten rakam!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yeni sınır kapısının yapımı için yaklaşık bir ay önce başlatılan mayın temizleme çalışmalarında, 311 mayın ile 1 el bombası çıkarıldı.


TÜSAN Yapı Sanayi AŞ'nin Alman ortağı TAUBER Firmasından Detlef Jungfermann başkanlığındaki 6 kişilik teknik ekip, “Mayın Faresi” olarak tanımladıkları mayın tarama cihazıyla yeni sınır kapsının inşa edileceği alandaki mayın temizleme çalışmalarını sürdürüyor.


Jungfermann, 28 gündür süren çalışmalarında temizledikleri 200 dekarlık alandan 286 anti-personel ve 25 anti-tank mayını ile 1 el bombası çıkardıklarını, son taramanın ardından çalışmalarını tamamlayacaklarını söyledi.


Mayınları çıkarırken zorlandıklarını bildiren Jungfermann, “Toprağın üst tarafı uzun zamandır işlenmediği için küçük kaya parçalarına dönüşmüştü. Bulduğumuz mayınları çıkarırken çok zorlandık. Ancak hepsini sorunsuz şekilde çıkarmayı başardık” dedi.


Jungfermann, mayının temizlediği alanda çok sayıda hayvan kemiklerine rastladıklarını kaydetti.


Bu arada, sınırdan çıkarılan 311 mayın ve 1 el bombasının imha çalışmaları sürdürülüyor.

AA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ULU IP: 88.254.48.xxx Tarih : 7.08.2008 15:10:54

NEDEN İLK ÖNCE SINIRA MAYIN DÖŞÜYORLAR DAHA SONRA TEMİZLİYORLAR SURİYE KENDİSİNİ HİÇ RAHATSIZ BİLE ETMİYOR NE NÖBET TUTAN ASKERİ NEDE YERE DÖŞENMİŞ MAYINLARI WAR