4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Mayınlar temizleniyor

Mardin Defterdarlığı tarafından 15 Şubat 2006 tarihinde ihalesi yapılacak Mardin'in Suriye sınırındaki 196 kilometrelik mayınlı sahanın temizlenmesi çalışmalarının Türkiye'de bu alanda bir ilk olacağı açıklandı.

Türkiye-Suriye sınırının Türkiye kesiminde kalan mayınlı alanların tarıma kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarda sona geliniyor. Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir, 50 yıl önce devletin mülkiyetine geçen ve hazineye devredilen Mardin'in Suriye sınır boyundaki 45 bin 236 hektar arazinin mayınlardan arındırılacağını söyledi. Bu çalışmanın, Türkiye'de kara mayınlarının sökülmesi konusunda ilk olacağını ifade eden Akdemir, "Mardin'in Suriye ile 196 kilometre devam eden il sınırları boyunca mayınlandırılan 45 bin 236 hektar araziyi mayından temizleyecek firma, 49 yıl süreyle organik tarım dışında başka bir amaçla bu araziyi kullanamayacaktır.

İhale, 15 Şubat 2006'da yapılacaktır. İhaleye katılımla ilgili şartname, Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alıyor. İhaleye, yerli firmaların dışında, Türkiye ile antlaşması olan yabancı firmalar da girebiliyor" dedi. Mardin'in, Suriye ile sınır boyunda 125 dekar arazisi olan merkeze bağlı Alakuş Köyü'nün ağası olarak bilinen Abdulkadir Yıldız, ihaleye çıkarılan miktarın dışında, bazı ihtilaflı bölgelerin olduğunu hatırlatarak, "Arazimizi alıncaya kadar tüm hukuki yolları zorlayacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bekir PEKER IP: 81.215.100.xxx Tarih : 30.11.2005 17:02:54
yapılacak bu çalışmaya çok sevindik,lakin temenizim buralard ikamet eden tüm vatandaşlar faydalansın,çünku bu bolgede gerçekte mağdur olan toplum çoktur toplumu yüzde 60'i hiç bir araziye sahip değildir zaten toprak sahipleri aldıkları kadarını aldılar artık fakir toplum zamanı geldi,bir fısat verin bu topluma onlarda devletleri sayesinde bir kai hektara sahip olsınlar,yoksa zaten iki dünyadan her şeyden mahrum kalmışlar,hiç olmasa bu dünyada bir kaç metre arazisi olsin,işallah herkes bu konum için adil davranır.