7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mayınlı alan temizleniyor

Nusaybin ilçesinde açılacak yeni sınır kapısı için mayınlı bölgeyi temizleme çalışmaları başladı.

Bölge ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak olan yeni kapı için mayınlı arazileri temizleme çalışmalarının yaklaşık 1 ay süreceği bildirildi. Mayın temizleme ihalesini alan firma yetkilileri, öncelikle mayınları tespit edeceklerini sonra kontrollü şekilde patlatacaklarını ifade ettiler.

Tauber firmasının Türkiye Genel Müdürü Sıddık Özdemir, Nusaybin yeni sınır kapısı güzergahındaki mayınlı alanların temizlenmeye başlandığını söyledi. Mayın patlatma uzmanı Detlef Jungfermann, öncelikle mayınlı alandaki mayınları tespit edeceklerini akabinde ise patlatacaklarını kaydetti. Tüsan şirketi yapımcı firma Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hamidi ise, Mardin'de yapılan ihale sonucunda 636 bin YTL ile en iyi teklifi vererek Türkiye-Suriye arasında yeni açılacak Nusaybin sınır kapısının yapılacağı arazi üzerindeki mayınları temizleme ihalesini kazandıklarını belirterek, "Yeni sınır kapısının yapılacağı bölgede mayınlardan temizlenmesi gereken 200 dönüm arazi var. Ortak firmamıza ait mayın temizleme cihazları Almanya'dan geldi. Bugün mayınları temizlemeye başladık. Cihazların araziye girmesiyle yaklaşık 1 ay içerisinde araziyi temizleyerek hazır hale getireceğiz. Türkiye'de ilk defa sivil bir firma tarafından mayınlar temizlemeye başlandı" diye konuştu.

Mayın temizleme ekibine tesisinin kullanım hakkını karşılıksız veren Nusaybinli İş adamı Mehmet Bulun, açılacak kapının Nusaybin'de işsizliğe son vereceğini ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 17:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?