5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mazıdağı'nda bombalar bulundu

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bir evin bahçesinde yapılan hafriyat çalışması sırasında toplam 35 adet el bombası ve yol kaybetme özelliğine sahip sis bombaları bulundu.

Mazıdağı ilçe merkezinde Mikail Akıncı isimli bir vatandaş, satın aldığı evde hafriyat çalışması başlattı. Çalışmalar sırasında toprak altından çıkan bir iç lastiğin içerisinde çok sayıda el bombası ve yol kaybettirme özelliğine sahip tahrip gücü yüksek sis bombası bulundu. Şahsın, durumu polise bildirmesi üzerine olaya savcılık el koyarken evin önceki sahibi Fazıl Ş.'nin Hizbullah terör örgütü üyeliğinden sabıkası olduğu ve cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Savcılık, evde başka mühimmat bulunabileceği ihtimali üzerine kazı çalışması başlattı.
 
Bulunan bombalar olay yeri inceleme elemanları tarafından incelendikten sonra kriminal laboratuarda incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, askeri personel ise olay yerinde mayın dedektörleri ile arama yaptı. Çok sayıda bombanın ele geçirildiği evin bahçesinde başka patlayıcı maddenin de bulunması ihtimaline karşılık kazı çalışmaları sürerken, kazı çalışmalarında şu ana kadar arasında el bombası, tahrip gücü yüksek yol kaybettirme özelliğine sahip sisbombası ve göz yaşartıcı bomba olmak üzere toplam 35 adet bomba bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. 
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 15:19:45
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 18:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet erten IP: 88.226.148.xxx Tarih : 9.02.2009 09:59:49

hizbulahın işidir onlar zamanında çok can yaktılar Allah bunu onların yanına burakmasın