8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mazıdağı'nı ayağa kaldıran iddia

4 KIZI KAÇIRMAK İSTEDİĞİ İDDİA EDİLEN ŞAHIS YAKALANDI

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 4 kız öğrenciyi kaçırmak istediği iddia edilen bir kişi, köylülerin durumdan şüphelenip jandarmaya haber vermesi üzerine yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Özlüce köyüne bağlı Beş Evler mezrasında kendisini milli eğitim görevlisi olarak tanıtan M.D., köylülerle bir süre sohbet etti. Daha sonra bir evde yaklaşık 20 çocuğu toplayan M.D, içlerinden seçtiği 10-12 yaşlarındaki ilköğretim öğrencisi Ayşe, Zehre, Sultan ve Nimet Acar adlı kızların, eğitimdeki başarılarından dolayı Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiğini ve çocukları ödüllerini almak üzere Mardin'e götüreceğini söyledi. M.D.'nin bir odada görüşürken kızlardan soyunmalarını istediği ileri sürülürken, kaçan kızların olayı ailelerine söylemesi üzerine köylüler jandarmaya haber verdi. Geniş çaplı arama başlatan ekipler zanlıyı Kızıltepe ilçesi girişinde yakalandı. Yapılan işlemlerin ardından M.D., Mazıdağı Adliyesi'ne getirilirken, olaya tepki gösteren vatandaşlar adliye önünde toplandı. Polis güvenlik önlemlerini arttırırken, iddiaları kabul etmediği öğrenilen zanlı ise tutuklanarak

Mardin Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan kaçırılmaya çalışıldığı iddia edilen kızlardan birinin annesi Hamşe Acar, "Bu kişi köye gelerek kendini milli eğitim görevlisi olarak tanıttı. Köyde topladığı yaklaşık 20 çocuğun arasından 4 kızımızı seçerek köydeki evimizin bir odasına götürdü. Burada onlara çeşitli hediyeler vereceğini ve bu hediyelerden kimseye söz etmemelerini istedi. Daha sonra vücutlarında herhangi bir yaranın olup olmadığını sordu. Çocuklar şüphelenip bize haber verdiler. Adam korkup kaçması üzerine bizde jandarmaya haber verdik" dedi.

4 KIZI KAÇIRMAK İSTEDİĞİ İDDİA EDİLEN ŞAHIS YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 20:41:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 23:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?