7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Medresede kandil kutlaması

MARDİN KASIMİYE MEDRESESİ'NDE İLK DEFA BERAT KANDİLİ KUTLANDI

Mardin'de tarihi Kasımiye Medresesi'nde Berat Kandili programı düzenlendi.

Mardin Müftülüğü ve Mardin Belediyesi tarafından, tarihi Kasımiye Medresesi'nde ilk defa Berat Kandili programı düzenlendi. Beraat Kandili programında hafız ve ilahi sanatçısı Abdullah Demir ve ekibi tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Gecede kandil simidi, lokum ve gül suyu ikram edildi. Programda Konuşan İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, "Bu gece günahlardan affedilme kurtulma gecesidir. Bu gece Kur'an-ı Kerim'in dünya semasına indirildiği gecedir. Dolayısıyla bu gece Kur'an-ı Kerim gecesidir.

Kur'an bizim kültürümüz, geleneğimiz, adetimiz her şeyimizdir. Biz Kur'an-ı Kerim'i bolca okuruz. Biz inanlar olarak Kur'an-ı Kerim'i anlayarak hatta anlamadan da bugün ülkemizde gerekse İslam aleminde Kur'an-ı Kerim'in manasını çoğu insan anlamaz ama okur. Kur'an-ı Kerim'i okuduğu zaman onu etkiler kendine bir yol çizer. Kur'an-ı Kerim'e her zaman saygı gösteririz. Bu bakımdan ecdadımız öyle demişler. Kur'an-ı Kerim Arabistan'da indi, Türkiye'de yazıldı, Mısırda okundu" değerlendirmesinde bulundu.

Hafız Abdullah Demir ise Mardin'in dünyaya örnek olması gerektiğini belirterek, "Mardin çok farklı güzel tarihi bir kent. Bugün Mardin'de birçok din kardeşçe yaşıyor. Bu bütün dünyaya örnek olmalı" dedi.

Programın çok güzel geçtiğini ve tekrarını istediklerini ifade eden Mardin Valisi Hasan Duruer, Hafız Abdullah Demir ve ekibine plaket vererek programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Programa Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Belediye Başkan yardımcıları Murtaza Varlık ve Zülfikar Gergez, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Program dualar eşliğinde son buldu.

MARDİN KASIMİYE MEDRESESİ'NDE İLK DEFA BERAT KANDİLİ KUTLANDI
MARDİN KASIMİYE MEDRESESİ'NDE İLK DEFA BERAT KANDİLİ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 11:01:04
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 13:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?