7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mehmet altan Mardin'de

MEHMET ALTAN MARDİN'DE

Mardin'de düzenlenecek olan Demokratik Açılım Sempozyumu'na katılmak üzere Mardin'e gelen gazeteci yazar Mehmet Altan, ayağının tozuyla Kızıltepe ilçesini gezdi.

Zergan Deresi'nin ıslahı ve Dunaysır Köprüsü'nün kurtarılması çağrılarına destek veren Çevre Gönüllüleri Derneği'nin, "Zergan Deresi ıslah edilsin, Dünaysır (Dinyaliser) Köprüsü kurtulsun" başlıklı imza kampanyasına destek vermek amacıyla Kızıltepe'ye gelen Mehmet Altan, Atatürk Bulvarı'nda bulunan Barış Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. Altan daha sonra Kızıltepe Ajansı, yeniperspektif.com sitesi editör ve yazarları, Çev-Gön Derneği Başkanı Menduh Çakar ile beraber Dünaysır Köprüsü ve Zergan Deresi'nde incelemelerde bulundu.

Kızıltepe Ajansı Zergan Deresi'ni gündemine aldığı andan itibaren Star gazetesindeki köşesinde ve çıktığı tartışma programlarında konuyu gündeme getiren Atlan, dere bataklığını ve yok olmaya mahkum edilmiş tarihi köprüyü incelerken hiçbir canlıya reva görülmemesi gerektiğini söylediği durum karşısında çok etkilendiğini ve bu meseleyle daha yakından ilgileneceğini belirtti. Avrupa'da yerel basının ne denli önemli olduğuna değinen Altan, yazıları ile destek olduğu Kızıltepe Ajansı'nın bu durum karşında gösterdiği hassasiyetten memnun olduğunu bildirdi.

Çev-Gön Derneği Başkanı Menduh Çakar, Zergan Deresi Gönüllüleri ve kurulduğu günden beri Altan'ın yazılarıyla desteklediği yeniperspektif.com sitesi editörleri Metin Aydın, Mahsum Oral, Fersent Kanat, Kızıltepe Ajansı Editörü Mehmet Halit Solhan ve köşe yazarı Maria Abide Değer de Mehmet Altan'a eşlik ederek konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

İmza standının olduğu parkta ve dolaştığı Kızıltepe sokaklarında kendisini tanıyan her yaştan vatandaşın sıcak ilgisinden ve birlikte fotoğraf çektirmelerinden dolayı memnun kaldığını söyleyen Altan, yarın Saat 13.00'te Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan sempozyum için Mardin'e gitmek üzere Kızıltepe'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 11:28:03
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 22:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?