5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mehmetçik Dershanesi açıldı

MARDİN'DE MEHMETÇİK DERSANELERİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nca oluşturulan ve maddi durumu zayıf olan başarılı öğrencileri üniversite sınavına hazırlamayı amaçlayan Mehmetçik Dersaneleri'nin açılışı yapıldı.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nca Toplumsal Gelişimi Destekleme Faaliyetleri kapsamında Mardin ve ilçelerinde maddi durumu zayıf olan ve dersaneye gidemeyen başarılı öğrencileri 2010 yılı Haziran ayının ikinci haftasına kadar üniversite sınavına hazırlamak maksadıyla il merkezi, Midyat, Kızıltepe, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde faaliyet gösterecek olan Mehmetçik Dersaneleri'nin açılışı yapıldı.

Açılış törenlerine 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Kaymakamlar, İlçe Garnizon Komutanları başta olmak üzere mülki ve askeri erkan katıldı. Açılış konuşması yapan Tuğgeneral Mert, "Mehmetçik Dersanesi faaliyetleri 2000-2001 eğitim-öğretim döneminde başlatılmış olup, bugüne kadar dokuz dönem halinde icra edilerek 4 bin 714 öğrencimize üniversite hazırlık kursu verilmiş, bu öğrencilerden 726'sı çeşitli üniversitelere kayıt yaptırmıştır. Bu vesile ile bizim yaptığımız bu yatırımın ileride daha geniş kapsamda devam edecektir. Fakir ve yardıma muhtaç öğrencilerimize ders vermeye devam edeceğiz" dedi.

MARDİN'DE MEHMETÇİK DERSANELERİNİN AÇILIŞI YAPILDI
MARDİN'DE MEHMETÇİK DERSANELERİNİN AÇILIŞI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 17:06:04
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 18:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?