5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Memur masadan ümidini kesti

Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Nihat Köse, yürütülen toplu görüşmeleri değerlendirdi. Genel başkan Köse, 8 yıldan beri kamu görevlileri sendikaları ile hükümetler arasında yapılan toplu görüşmelerde memurlar lehine hiçbir ciddi kazanım olmadığını belirterek, toplu görüşmelerin yer kapma ve poz verme yarışına dönüştüğünü belirtti.

Özellikle masaya oturan sendikalar arasındaki siyasal ve ideolojik bakış açılarındaki farklılıktan dolayı memurun masadan ümidini kestiğini kaydeden Köse, "Sendikalar kamu çalışanlarının ortak hak ve çıkarları için birlikte hareket etme kültürünü ve özgüvenini geliştirmeyi denemeye dahi cesaret edememişlerdir. Bu nedenle hak almayı bırakın hak aramak dahi bir sorun olarak ortaya çıkmıştır" dedi.

"Yandaş ve sarı sendikaların kamu çalışanlarına 2010 yılı için uygun gördükleri zam oranlarından geri adım atmalarının arkasında sendika ödeneğin artırılması olabilir mi?" diye soran Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu çalışanlarını savunur gibi görünen ancak kamu çalışanlarını sömüren, siyasi ve ideolojik yapıların kontrolünde olan, demokratik işleyişe sahip bulunmayan sarı sendikalar yine masada kedi olmuşlardır."

Kamu çalışanlarının kredi kartları ve banka kredi borçlarıyla gıda, kırtasiye ve kira giderlerini ödeyemez hatta evlerinin asgari geçimlerini sağlayamaz hale geldiğini belirten Köse, son 7 yıllık iktidar hükümeti döneminde kamu çalışanlarının tek haneli zamlarla avutulduğunu, piyasada yaprak kımıldamadığını, esnafn iş yapamaz hale geldiğini savundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?