8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Mezopotamya rallisi start aldı

MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağı olan 3. Mezopotamya Rallisi, Mardin'de start aldı. Tarihi Valilik Binası önünde start alan ralli 85 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 316 kilometrelik parkurda 12 aracın katılımı ile iki gün boyunca devam edecek.

Yarışmanın Startı seremonisi tarihi Valilik Konağında düzenlenen törenle Vali Hasan Duruer, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve 1992 yılı Türkiye ve Avrupa Güzeli Banu Sağnak tarafından verildi. Ağır ve güçlü arazi koşullarını kat eden Off-road araçlarından 11'i Mardin'de 4 etaplı yarış ile start alırken, 3. Mezopotamya Rallisi, yarın dört etabın bir kez daha geçilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek.

Mardin şehir merkezindeki valilik konağı önünde başlayan ve 85 kilometresi toprak zeminli özel etap olmak üzere toplamda 316 kilometreden oluşan rallinin birinci günü, Çağlar (7.30 kilometre), Mardin (6.15 kilometre), Sancar (5.5 kilometre), Kabala-Bilen (9.6 kilometre) etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından servis alanının kurulu olduğu Yay Grand Oteli'nde tamamlanacak. Yarın ise dört etabın bir kez daha geçileceği ralli, başladığı noktada, valilik konağı önünde sona erecek.

Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de olan Mezopotamya Rallisi, otomobil sporlarını Güneydoğu Anadolu'da tanıtma ve sporu ülkeye yayma parolasının ilk ayağı olarak start almıştı. Suriye Federasyonu yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde ise 2011 yılında Suriye ile ortak olarak uluslararası gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Hasan Duruer, bu tür etkinliklerin Mardin'in tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, Mezopotamya Rallisini önümüzdeki yıldan itibaren Suriye ayağı ile uluslararası kimlik kazanacağını söyledi.

Vali Duruer, Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan Mezopotamya Rallisi, otomobil sporlarını Güneydoğu Anadolu'da tanıtma ve sporu ülkeye yayma parolasının ilk ayağı olarak start aldığını belirtti.

Suriye federasyon yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde ise 2011 yılında Suriye ile ortak olarak uluslararası gerçekleştirilmesi planlandığını dile getiren Hasan Duruer, "Mezopotamya rallisinin 3'sünü yapıyoruz. Geçen sene ki organizasyonda bende bulunmuştum gerçektende çok başarılı bir organizasyondu gerek bölgenin tanıtımı gerek Mardin'in tanıtımına çok büyük bir katkısı oluyor Birde motorlu sporlara karşı çocukların ve gençlerin büyük bir ilgisi var. Bu ilgiyi daha aktif hala getirmek içinde

sporların devamı faydasını görüyoruz. İnşallah gelecek yıl Suriye'deki etabı da var. Gerçi bu senede Suriye'den ekipler geliyorlar ama Suriye'de de yapılması gerçek Mezopotamya Rallisi manasına da gelecek. Çocuklar ve gençler bizim hedefimizdeki kitle, Formun Üstü onları sporla kültür ile, sanat ile tanıştırmak niyetinde ve düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Fehmi Tahincioğlu, Mardin halkının gösterdiği ilgiden dolayı kutlayarak, "Buradaki kültürel ve tarihi güzellikleri otomobil sporlarına uygu olan parkurları ister istemez bize daha fazla buraya gelmemize neden oluyor. Yalnız bir gerçek var, biz sadece batının değil doğudaki halkımızın da bu sporla tanışmasına bu sporla ilgilenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren ralliyi ulusallaştırarak içine Suriye ve Irak'ı almak istiyoruz. Bu rallinin

tabi iki hem ülkenin hem de bölgemizin tanıtımına büyük katkısı olacak. Şimdiden gelecek yılın hazırlıklarını yapmaya başladık" dedi.

Ralliye destek vermek üzere Mardin'e gelen eski Türkiye ve Avrupa güzeli Banu Sağnak ise, Mardin'de ralli yapılıyor olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek hem tarihi hem de sporu bir araya getiren federasyon yetkililerine teşekkür etti. Kendisine gösterilen yoğun ilgi ve Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyet dile getiren Sağnak, "Bölge halkının spora olan ilgisi de çok iyi. Bu kadar bilgi beklemiyordum. Bu rallide favorimi söylemek yanlış olur, çünkü buraya kültür elçisi olarak geldim" şeklinde konuştu.

Yarışa 2 numarayla Bonus Parkur Racing adına katılan katılan Özen Özer ve Burak Söğüt ikilisi rallinin çekişmeli geçeceğini ifade ederek, "Bu tür etkinliklerin Türkiye'nin dört bir tarafından yapılıyor olması bu sporlara olan ilgiyi de artıracak. Bu parkur çok zor bir parkur ama yine de heyecanlı geçecek" diye konuştu.

Törenden sonra rallinin startına geçilirken, rallide ilk aracın startını Mardin Valisi Hasan Duruer verdi. Törene herkesimden vatandaşın katılması renkli görüntüler yaşanmasına neden oldu.

MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
MEZOPOTAMYA RALLİSİ START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 13:19:00
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 14:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?