2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Mezopotamya'nın tarihçesi tuvalde

Mardin'de Almanya'da yaşayan Süryani Sanatçı Şarro Malke'nin "Mezopotamya'nın tarihçesi" adlı karma resim sergisi açıldı.

Mitolojik ve dini öğelerden oluşan, Şahmaran, Gılgameş, Çiftbaşlı Kartal ve Meryem Ana figürleri bulunan serginin 21 Kasım 2011 tarihine kadar ziyaret edilebileceği belirtildi. Mardin Müzesi'nde, Malke kişisel sergisinin açılışına Vali Yardımcısı Şenol Koca, Ömerli Kaymakamı Selami Yazıcı, Mardin Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay ve davetliler katıldı. Serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Şenol Koca, Birçok dini dili bir arada barındıran Mardin'de serginin açılmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Serginin açılışın ardından katılımcılara eserler hakkında bilgi veren Süryani Sanatçı Şarro Malke, Türkiye'de ve yurt dışında 20'den fazla sergi açtığını kaydederek, "Bu topraklarda bu sergiyi açmaktan mutluluk duyuyorum. Sergide 40'a yakın eserlerimiz var. Bu eserlerimizin her birin farklı bir anlamı var. Hepsine anlam katarak yapıyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 16:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?