8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Michael Jackson için Midyat'ta mevlit

ABD’li ünlü pop star Michael Jackson'ın ölümünün birinci yıldönümünde Mardin’in Midyat ilçesinde mevlit okutulacak. Ayrıca Jackson’un şarkıları çalınacak ve üzerinde resimler bulunan tişörtler de dağıtılacak.

Midyat'ta Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği, ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson'un ölümünün ardından Mercimekli (Habsunnes) köyünde gıyabi cenaze namazı kılıp, taziye heyvası dağıtmıştı.

Dernek şimdi de Jackson'un ölümünün birinci yıldönümü olan 26 Haziran günü mercimekli Köyü'nde mevlit okutacak.

Türkçe, Kürtçe, Arapça, Mıhellemice okutulacak mevlitte, kurbanlar kesilecek. Mevlide katılanlara kesilen kurbanların etinden ikram edilecek ve Michael Jackson'un resminin basılı olduğu tişörtler hediye edilecek.

Jackson'un şarkıları çalınacak, köy meydanına kurulacak dev ekranlarla yaşamı ve cenaze töreniyle ilgili görüntüler gösterilecek.

‘DAMADIMIZ OLDUĞU İÇİN SEVİYORUZ’
Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Michael Jacson'un Müslüman olan ağabeyi Jemaine Jackson'un da anma etkinliğine davet edileceğini söyledi.

Ünü şarkıcının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Aslan, "Kendisi aslen Mardin'in Savur İlçesi Kıllıs Köyü Mıhellemileri'nden olan efsane rock yıldızı Elvis Presley'in kızı Lisa Marie ile evliydi. Dolayısıyla Jackson biz Mıhellemiler'in damadı olduğu için onu seviyor ve önemsiyoruz" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:29:09
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 11:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit TAŞ IP: 81.213.239.xxx Tarih : 16.05.2010 08:57:08

Bence saçmalık bu.reklam havası var işin içinden.mevlüt ve cenaze namazı müslümanlar için yapılan dini bir görev,dini bir  gelenektir.sız beyninizi michel jaksonun şarkılariyla yikamişsınız.hayatınızda,başka mevlüt okuttunuzmu?rahmetli Bulent ECEVİT in en parlak olduğu döneminde,yani karaoğlan denildiği dönemdeydi.yörede bulunan bir köy halkı ECEVİT in kendi akrabaları olduğunu söylerlerdi.madamki Elvisin kızı Lisa sıze akrabaydı, niye  sızın damat  bir gün gelipte sizi şereflendirmedi.haydi ordan !..