7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midayat'ta ezan okuma yarışması

Midyat ilçesi İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen 'Kur'an-ı Kerim'i ve Ezan'ı güzel okuma' yarışması çekişmeli geçti. Yarışmaya katılan öğrenciler bülbüller gibi şakıdı.

Midyat İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda yapılan yarışmayı öğrenciler, veliler, deneyimli imamlar ve Midyat Müftülüğü çalışanları da izledi. Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasına 10 öğrenci katılırken, ezan okuma yarışmasına ise 8 öğrenci katıldı.

Yarışmada ayrıca, İmam Hatip Lisesi öğlecilerinden oluşan ilahi korosu da birbirinden güzel ilahileri okuyarak büyük beğeni toplarken, aralarda hadisi şeriflerin okunduğu yarışma davetlileri büyüledi. Kur'an-ı Kerim'i ve Ezan'ı güzel okuma yarışmasını, Midyat İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şefik Evsen, Diyanet-Sen Temsilcisi Zeyni Bedir, Müftülük temsilcisi Hıdır Atasal, Okul Aile Birliği Başkanı Tevfik Bakır ve emekli imamların yanı sıra öğrenci velileri de ilgi ile izledi.

Müdür Mehmet Şefik Evsen, yarışmada öğrencilere yaptığı konuşmada, "Her yıl okulumuzda dönem sonlarında düzenlediğimiz bu tür organizasyonlar sayesinde öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'i ve Ezan-ı Şerif'i güzel okuma alışkanlıklarını ediniyorlar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi bu medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Umarım dereceye giren bu öğrencilerimiz Mardin'de yarışır ve orada da birinci olur ve bölge yarışmasına katılmaya hak kazınlar" dedi.

Yapılan yarışma sonucunda Kur'an-ı Kerim okumada Rıdvan Gültekin birinci, Yasir Bozkurt ikinci, Muaf Deniz üçüncü oldu. Ezan okuma yarışmasında ise, Mehmet Özalp birinci, M. Zeyni Kaya ikinci, Ali Aksoy üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeyrek altın, Kur'an-ı Kerim, kitap ve çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan öğrenciler, Mardin il genelinde yapılacak olan yarışmaya katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?