7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat yeni öğretim yılı başladı

Midyat ilçesinde 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Anıt Alanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Şehmuz İleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Tören daha sonra Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu'nda devam etti. Buradaki törene Kaymakam Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Şehmuz İleri, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Mustafa Yılmaz, "2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına girerken Midyat olarak derslik konusunda çok büyük adımlar attık. Bu yıl, öğrencilerin okuma alışkanlığı edinmesi için çalışma başlatacağız. Ayrıca, okula gitmeyen hiçbir çocuğumuz kalmasın istiyoruz. Tüm çocuklarımızın imkansızlıklar içinde de olsa bize ulaştırılmasını sağlayalım. Geleceklerini karartmayalım. Geçen yıl 'Haydi herkes okula' kampanyasında gösterdiğimiz başarıyı bu yıl da okuma alışkanlığında gösterelim" dedi.

Törende daha sonra Milli Eğitim Müdürü Şehmuz İleri de bir konuşma yaparak yeni eğitim-öğretim yılı hakkında çeşitli bilgiler verdi. İleri, "Midyat'ta 25 bin öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. Bu yıl 537 öğrencimiz 21 yerleşim biriminden 3 taşıma merkezine 33 araç ile taşınacak. Amacımız, 30 kişilik sınıflarda görsel destekli eğitimle bütün öğrencilerimize hizmet vermektir. Midyat'ta 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 74 ilköğretim okulunda, 11 lisemizde olmak üzere yaklaşık 690 derslikte bin 100 öğretmen, 25 bin öğrenci ile eğitim-öğretime başlıyoruz. Devlet vatandaş işbirliği ile yapımını tamamlayacağımız okullarımızı bitirip, bütün okullarımızda çağın gereği bilgisayarlı ve internet bağlantılı görsel eğitime geçmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Törende yapılan konuşmaların ardından, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okundu. Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin gösterilerinin ardından tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?