5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'a 4 yıldızlı otel açılıyor

Mardin'in Midyat ilçesinde yarın açılışı yapılacak 4 yıldızlı Grant Estel Otel'in 3,5 milyon dolara mal olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yücel, yatırımlarının daha da artacağını söyledi.

Mardin'de 9. TÜRSAB Kültür Turizmi Sempozyumu'nun ardından açılışı yapılacak olan Grant Estel Oteli'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yücel, 3,5 milyon dolara mal olan otelin Midyat ve Mardin'in tarihi ve kültür yapısına uygun olduğunu söyledi. Yücel, "Bu yatırımı yapmadan önce tabii ki çok düşündük. Ancak kendi memleketimiz ve kendi insanımız olunca Midyat'ta yatırım yapmaya karar verdik. Şimdilik ilk etapta 60 personelimiz işe başladı. İstihdam yönünden daha fazla personel alımı yapılacak.

Açılışı pazar günü yapılacak olan otelimizin sevindirici tarafı doluluk oranı umduğumuzdan daha iyi sonuç vermesi oldu. Haziran ayına kadar otelimiz tam kapasiteyle çalışacak olması bizleri umutlandırdı. Ve yaptığımız yatırımın çok doğru bir karar olduğunu gördük. Yatırımlarımız daha da artacaktır" dedi.
Otelin Genel Müdürü Sait Keser ise, "127 yatak kapasiteli otelde, 3 toplantı salonu, 1 açık yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, fitness center, bar, diskotek, 6 suit oda ile 2 kral odası mevcut. Bin 100 metrekare kapalı alanda kurulu olan otelde Mardin'in ve Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu'nun yerel ve ulusal yemeklerin damak tadının sunulacağı zengin mutfağa sahip olacak" diye konuştu.
Otelin resmi açılışı pazar günü Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye'nin tanınmış sanayici, turizm ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 12:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?