8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Midyat'a fayton geldi

MİDYAT'A İLK DEFA FAYTON GELDİ

Mardin'in Midyat ilçesine Kaymakamlık tarafından turizm ve yatırımı teşvik etmek amacıyla fayton getirildi.

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından getirilen fayton, kentin tarihi sokaklarında nostalji yaşatacak. Gazetecilerle birlikte faytonda şehir turu yapan Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, "Dinlerin dillerin merkezi konumundaki Midyat, gelişen ve değişen yeni yüzü ile yerli ve yabancıların ziyaret ettiği bir ilçe. Faytondan gelecek kazanç Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne (KHGB) ne aktarılarak; köylerin, yol, su ve onarım işlerinde kullanılacak" dedi.

Kaymakam Akkaya, İstanbul Vali yardımcısı Feyzullah Özcan'a atıfta bulunarak, "Tıpkı onun Midyat'a kazandırdığı bir taş kesme atölyesiyle şimdi 15 taş kesme atölyesinin olduğu gibi biz de bir fayton alarak turizm konusunda öncülük ettik" diye konuştu.

Akkaya, "Biz bunu getirerek hem vatandaşlarımıza hem belediyemize hem de otel işletmecilerimize turizme katkı sunacak böyle bir ulaşım aracı var, bu araçla turistleri daha da memnun edecek imkana sahip oluruz hem de kullanacak arkadaşlar bir iş kapısı olacak. Beklentim önce belediyeden daha sonra at arabacılığı yapan Midyatlı vatandaşlarımızdan peşinden de otel işletmecilerimizden kendileri hoşnut katmak için. Ama hayalimde 10-15 faytonun sit alanında, tarihi kentte hizmet vermesi, 10-15 faytonun Estel

kesiminde hizmet etmesi ve hatta şehir içi ulaşımında kullanılması" şeklinde konuştu.

11 bin 800 liraya alınan faytonla ilçenin tarihi mekanlarına turlar düzenlenecek. Sigortalı ve maaşlı çalıştırılacak Muhittin Yenigün isimli vatandaş faytonun sürücülüğü yapacak.

MİDYAT'A İLK DEFA FAYTON GELDİ
MİDYAT'A İLK DEFA FAYTON GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 11:52:01
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 12:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?