7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'a kadın sığınma evi yapıldı

Midyat ilçesinde boş halde bulunan yapı, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu ve belediyenin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonunda kadın sığınma evi olarak hizmete girecek.

Midyat'ın Ortaçarşı Mahallesi'nde bulunan kadın sığınma evinde Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu ve Midyat Belediyesi yetkililerinden oluşan heyet tarafından inceleme yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, boş yapıda daha önce suç işlendiğini belirterek, "Şimdi topluma yararlı bir ev haline gelen bu alanda yatakhane, mutfak, banyo ve idari binanın yanı sıra büyük bir yürüyüş alanı yapıldı. Bu tür alanların azalması, suç oranlarının azalmasında önemlidir" diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, kadınların karıştığı adli olaylarda kadınların tedbir amaçlı kısa süreli bu sığınma evinde barındırılabileceğini belirterek, böyle bir alanın topluma kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Midyat Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal ise, 3 bin 500 metrekare alanda yapılan kadın sığınma evinin 300 bin YTL' ye mal olduğunu kaydederek, yakın zamanda faaliyete girecek olan evin personel ve güvenlik ihtiyacının yine belediye tarafından karşılanacağını belirtti. Baysal ayrıca, kadın sığınma evinin bitişiğindeki çocuk parkı ve yürüyüş alanının ağaçlandırılması çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 10:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?