5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'a özel ilköğretim okulu

Mardin'in Midyat ilçesinde ilk özel ilköğretim okulunun temeli atıldı.

Midyat Bağlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene Midyat Belediye Başkan yardımcıları M. Tefvik Baysal ve Metin Kutlu, Müftü Abdurrahim İnanç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ, Özerk Diyanet Vakfı Sendikası Genel Sekreteri Tevfik Acar, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılacak olan kolej sahasında kesilen kurbanlık koyunun ardından Belediye Başkan yardımcısı M. Tevfik Baysal kısa bir konuşma yaptı. Baysal, "Midyat hatta Mardin'in ilçeleri arasında ilk özel okul olarak temeli atılan okul olmasından dolayı çok memnunuz. Özel Kıvam AŞ tarafından inşasına başlanılan ayrıca eğitime önem veren vatandaşların duası ve desteği ile devam edecek olan bu okulun tarihi kente hayırlı olması diliyorum" dedi.

Müftü Abdurrahim İnanç ise; yaptığı duanın ardından insanların eğitim ile ıslah edileceğini belirterek, özellikle bölgede bu tür okulların yaygın hale getirilmesi gerektiğine işaret eti. Yapılan törenin ardından temel atma işlemi için Belediye Başkan Yardımcıları M. Tevfik Baysal, Metin Kutlu ve Müftü Abdurrahim İnanç ilk harcı dökmek için butona bastı. Özel Kıvam AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yenigün; 80 kişiye iş imkanı ve 450 öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen okulun, Midyat'ta eğitim seviyesini yükseltmeyi hedeflediğini belirtti.

Yenigün, ''Eğitime önem veren insanların duası ile önümüzdeki yıl faaliyete yetiştirmek istiyoruz. Özel okul; 5 bin metrekare üzerinde inşa edilecek ve 24 derslikten oluşacak'' diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 01:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?