5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ın gururu oldu

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletindeki genel seçimlerle eyalet meclisine Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Kiel kentinden ilk Türk kökenli Milletvekili olarak giren Serpil Midyatlı(34), Mardin'in Midyat ilçesinde sevinçle karşılandı.

Midyat Belediyesi ilçenin muhtelif yerlerinde astırdığı pankart ve afişlerde, Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu imzalı "Hemşerimiz Gururumuz Serpil Midyatlı Almanya'nın Holstein Eyaletinde Milletvekili Seçildi Görevinde Başarılar Dilerim" ifadelerine yer vererek Serpil Midyatlı'yı kutladı. Ayrıca basın aracılığı ile Milletvekili Midyatlı en kısa sürede doğduğu ilçeye gelmesi için davet edildi. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyatlı'nın Almanya'da milletvekili seçilmesinden gurur duyduklarını belirterek, "SPD'den seçimi kazanan Serpil Midyatlı'nın ailesi Midyat'a bağlı Turgalı köyündendir. Yıllar sonra böyle gurur verici bir durum bizi çok mutlu etti. Sayın Serpil Midyatlı'yı en kıssa sürede Midyat'ta ağırlamaktan guru duyacağız" dedi.

Müzeyyen-Selim Alkan çiftinin ortanca çocuğu olarak Almanya'nın Kiel şehirde dünyaya gelen Serpil Midyatlı evli ve iki çocuk annesi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 15:40:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 16:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?