7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyatlı çiftçiye fıstık fidanı

Mardin İl Tarım Müdürlüğü "Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma" projesi kapsamında Özel İdaresi Genel bütçesinden alınan 5 bin adet Antep fıstığının dağıtılmasına başlandı.

Midyat İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya, teknik kadronun yaptığı incelemeler ve çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) bulunan çiftçilerle yapılan görüşmeler sonunda, 5 bin adet Antep fıstığı fidanının ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti.

Kaya; "Konusunda uzman teknik personelimiz ile birlikte kontrollerini düzenli olarak yapacağımız fidanlar, en az bir en fazla 10 dekarlık alanı kaplayacak şekilde dikilecek" dedi.

Çiftçilere dağıtılmak üzere gelen 5 bin adet Antep fıstığı fidanları, Midyat Tarım Müdürlüğü binasının bahçesindeki depoya indirildi. Köydeki arazilerinde Antep fıstığı yetiştiren Kutlubey köyü Muhtarı Yunus Rutbil; "Devletimizin yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı mutluyuz. Hesaplamalarımıza göre arazilerimizden 5 yıl sonra büyük oranda Antep fıstığı elde edeceğiz. Bu da ilçemizin, köyümüzün ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 11:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?