5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'lı öğrencilerin başarısı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'na Mardin'in Midyat ilçesinden katılan Aziz Önen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu proje, final yarışmasına katılmayı hak kazandı.

Başarılı öğrencileri Kaymakam Mustafa Yılmaz makamında ağırladı.

Aziz Önen Lisesi öğrencilerinden Birdal Gümüş ve Merve Fidan'ın kimya dalında hazırladığı "Minik Vantuzların Büyülü Rüyası" adlı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yapılan yarışmada finale kalmaya hak kazandı. Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, projeden sorumlu öğretmen Öztekin Akçay ve proje sahibi öğrencileri makamında kabul etti. Sonucun Midyat adına mutluluk verici olduğunu ifade eden Kaymakam Yılmaz, başarılı öğrencilerin diğer öğrencileri araştırmaya teşvik ettiğini ve hazırladıkları proje ile diğer öğrencileri araştırmaya yönelterek, örnek davranış sergilediklerini söyledi. Kaymakam Yılmaz, "Yapmış olduğunuz projeden dolayı sizleri tebrik ederim. Göstermiş olduğunuz başarı diğer arkadaşlarınıza örnek olmasını ve gelecek yıl daha fazla proje ile yarışmalara girmenizi dilerim. İnşallah Ankara'da yapılacak finalde de başarılı olursunuz. Sizleri ve öğretmeninizi yine kutlarım" diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, öğrencilere Ankara için uçak bileti müjdesi verdi. Projeyi hazırlayan öğrencilerden Birdal Gümüş, Malatya'da yapılan yarışmada heyecanlandığını ifade etti. Gümüş, " Proje ortağımla final yarışmasına gidene kadar araştırmamız üzerinde deneyler yapmaya devam edeceğiz. Dileğimiz bölgemizi yapılacak final yarışmasında da en güzel şekilde temsil etmektir. Kaymakamlığın, öğretmenlerimizin ve ailemizin bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. İnşallah Ankara'dan mutlu haberlerle geleceğiz" dedi.

Aziz Önen Lisesi 9. sınıf öğrencileri Birdal Gümüş ve Merve Fidan kimya dalında hazırladıkları "Minik Vantuzların Büyülü Rüyası'' projesi 6-10 Nisan tarihleri arasında Malatya'da yapılan yarışmada sergilenmişti. Öğrenciler, süs bitkisi olarak bilinen Amerikan sarmaşığı vantuzdan doğal metotlarla elde edilen bitkiden sadece mor renkte parmak ojesi ile ahşap boyası olarak kullanılabilir madde elde etmişlerdi. Malatya'da yapılan yarışmayı kazanan Gümüş ve Fidan, Ankara'da yeteneklerini sergileyecekler. 22- 24 Mayıs tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına hünerlerini Ankara'da sergileyecek olan öğrenciler Midyat'ın gurur kaynağı oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:28:27
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 10:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?