5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyatlı öğrencilerin gezi sevinci

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle Mardin'in Midyat ilçesinde Mehmetçik Dersanesi öğrencilerine yönelik düzenlenen Ankara gezisi sona erdi.
 
Geziye katılan 40 öğrenci geziden çok etkilendiklerini ve mutlu olduklarını dile getirdiler.

Geziden dönen öğrencileri organizasyona öncülük eden Midyat Garnizon Komutanı İhsan Tavazar karşıladı. Öğrenciler kendilerine bu imkanı tanıyan Garnizon Komutanı Tavazar'a hediye takdim ettiler. Midyat Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Ankara gezine katılan Mehmetçik Dersanesi öğrencileri, Ankara'da üniversiteleri, Birinci Meclis binasını, Etnografya Müzesi'ni, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni, Atatürk Orman Çiftliği'ni, Hava Müzesi'ni, Ankamall Alışveriş Merkezi'ni ve Atakule'yi gezdi. 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü etkinlikleri kapsamında da yapılan gezide öğrencilere Aziz Önen Lisesi Müdürü Şehmus Tunç, 5 öğretmen ve bir asker eşlik etti. Öğrenciler, geziden ve yakın ilgiden çok etkilendiklerini dile getirdiler. Rojda Akın adlı kız öğrenci gezi boyunca en çok Anıtkabir'den etkilendiğini söyledi. Akın, "Çok farklı bir duyguydu. Eski ve yeni Meclis'i gördük. Hava Müzesi'ne gittik. Uçakları gördük" dedi.

Öğrencileri karşılayan Garnizon Komutanı İhsan Tavazar, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, sağ salim gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Tavazar, "Onlar bize emanetti. Gezi boyunca onlardan irtibatı kesmedik. Geziden mutlu dönmeleri bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?