2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Midyat'ta 2 doktora dayak

Mardin'in Midyat ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde görevli 2 doktor, hasta muayene ettikleri sırada 4 kişi tarafından darp edildi. Doktorlar şahıslardan şikâyetçi olurken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti: "Hastaneye gelen bir kadın hasta, kadın hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Sav'a muayene oldu. Sav, hastadan bazı tahlilleri yaptırmasını istedi. Sav, daha sonra başka hastalarını dinlemeye devam etti. Bu sırada tahlillerini tamamlayıp gelen kadın kapıda bir başka yakınıyla birlikte odaya girdi ve doktorla tartıştı. Kadının ayrılmasının kısa bir süre sonra odaya baskın yapan 4 kişilik bir grup, doktoru darp etmeye başladı.

Neye uğradığını şaşıran Doktor Sav, hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada gruba müdahale etmek isteyen iç hastalıkları uzamanı Dr. Sadık Çayan da grup tarafından darp edildi. Polisin kısa sürede olay yerine gelmesiyle tartışma sona erdi. Doktorlar ve hasta yakınlarının karşılıklı birbirlerinden şikâyetçi olduğu öğrenildi."

Olayın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan iç hastalıkları uzmanı Dr. Sadık Çayanoğlu, "Mehmet hocaya saldırdılar, ardından çıkarken de bana saldırdılar. Şahısları tanımıyoruz. 'Bağırmayın, sorun ne?' dedim bana da saldırdılar. İkimizde şikâyetçiyiz onun için karakola gideceğiz." dedi.

Meslek hayatında bu güne kadar böyle bir olayla karşılaşmadığını belirten kadın hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Sav ise "Bu güne kadar binlerce hasta baktım. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Hasta yakınları hiçbir sebep göstermeden bize saldırdı." diye tepki gösterdi.

Saldırıyı gerçekleştiren 4 kişilik grubun Şırnak'ın idil ilçesinden geldiği iddia edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

...
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2011 Perşembe 18:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?