7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'ta 750 öğrenciye burs

Midyat İlçe Belediyesi 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi içinde üniversitelerde okuyan 750 öğrenciye aylık düzenli olarak 50 YTL para yardımı yapma kararı aldı.

Midyat Belediyesi, Türkiye'de çeşitli üniversitelerde okuyan Midyatlı 750 öğrenciye burs verme kararı aldı.

Önümüzdeki ay verilmeye başlanacak burs, yıl boyunca eğitim-öğretim sonuna kadar devam edecek. Burslar her ayın 15'inde öğrencilerin belediyeye yapmış olduğu başvurularda verdikleri hesap numaralarına yatırılacak.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Geleceğimizin emanetçileri olan Midyatlı hemşerilerimize az da olsa maddi destek sağlamaya çalışıyoruz. İmkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalıştığımız öğrencilerimizin, bizi gerek ülkemizde gerekse dünyada en güzel şekilde tanıtmaları eğitim ile olacak" dedi.

Nasıroğlu, eğitimin önemine değinerek, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kısıtlı imkanlarla okuyan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit taş IP: 85.106.224.xxx Tarih : 22.11.2008 12:27:38

midyat belediyesıne eğitime olan duyarlık- -larından dolayı kendilerine teşekür ederim. Halkçı olarak geçinen kızıltepe belediyesı nın de ünüversite öğrencilerine sahip çıkma larını beklerdim.ancak eğitimin 'E'sınden dahi haberi olmayan belediye başkanından bunu beklemek biraz saflık olur. kızıltepe ilçe sınırları içersinde 1200 civ- -arında üneversite öğrencilerimiz var. Maddi durumu düşük olan öğrenciler var. Bunalara belediye kendi imkanları dahilinde burs yardımı yapabilir.Bu yıl Van yüzüncü yıl ünüversitesi tıp fakultesini kazanan bir öğrencimiz kayıt parası bulamadığı için kayıt yapamiyordu.kızıltepe duyarsız kaldı.kimseden ses çıkmayinca;isveçte oturan Tokatlı hayır sever bir vatandaş, kayit parası gönderdikten sonra kaydini yapa bildi.'HALKÇILIK'arada bir sanaatçi getirtip konserler düzenliyerek, kendi açılarından işi biraz daha sağlama bağlamak demek değildir.işte gördüğünüz gibi midyat kaymakamlığı,midyat belediyesinin yaptıkları destek;halka olan bağlılıklarının örneği.. gene kendilerine teşekür ederim.kızıltepeli bir vatandaş olarak ben;nerede buna benzer bir haber okusam, çok buyük bir mutluluk duy arım.Göllü köy muhtarı.A.Hamit TAŞ.