5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta askerler uğurlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde 1989'a 1 tertip askerlerin uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Askerlik Şubesi önünde oluşan izdiham nedeni ile ana cadde yaklaşık 5 saat trafiğe kapatıldı. Yol belirli aralıklarla trafiğe açıldı.
Midyat'taki asker uğurlama töreninde Midyat ve Dargeçit ilçelerinden 1989/1 tertip olarak askere gönderilecek gençler uğurlandı. Askere alınan gençler birliklerine sevinç gözyaşları arasında uğurlandı. Yaklaşık 2 bin Midyat ve Dargeçitli genç, askerlik görevi için birliklerine muhteşem törenle gönderildi. Asker adaylarını omuzlarına alan asker yakınları, ''En Büyük Asker Bizim Asker'', "Ne mutlu Türküm Diyene", "Her Türk asker Doğar" sloganları attılar.

Asker adayları, davul zurna eşliğinde oynanan halk oyunları ile kesilen kurbanlar ile sevinç ve mutluluk gözyaşları arasında bindikleri otobüsler ile birliklerine uğurlandı. Asker adaylarını uğurlamaya Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı M. İhsan Tavazar, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Mehmet Eruluç, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Süryani Kiliseler Yönetim Kurulu Başkanı Anto Nuay, asker adaylarının yakınları, askere gidecek gençler ve binlerce vatandaş katıldı. İlk defa yapılan görkemli törene binlerce vatandaş katıldı. Türk bayrağına sarılı Rojda Şimşek adlı genç kız, askere uğurladığı yakını için Askerlik Şubesi balkonundan İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından İstiklal Marşı topluca bir kez daha okundu. Mehmet Ertaş adlı bir asker adayı, "Her Türk genci gibi ben de vatani görevimi gurur içinde yapacağım. Türk milleti Mehmetçiğe, Mehmetçik Türk milletine emanettir" dedi.

Törende konuşan Kaymakam Mustafa Yılmaz, askerliğin bir vatan borcu olduğunu belirterek, "Oğlum şimdi asker, kısa bir süre sonra askerliği bitirecek. Bu duyguyu ben de yaşadım. Ve halen yaşıyorum. Askerlik görevi kutsal bir görevdir. Her Türk evladı gibi gururla ve şevkle onları askere uğurluyoruz. İnsan hayatının en önemli aşamalarından biri askerlik hayatı. Her Türk vatandaşı bu görevi, vatan borcunu ifa edecek. Onun için gururla şevkle vatan borcunu ödemek için çocuklarımızı uğurluyoruz" ifadelerini kullandı.

Ardından Kaymakam Yılmaz asker yakınlarına ve vatandaşlara seslenerek, "Vatana millete böyle bir gençlik yetiştirdiydiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Herkesin sağlık ve sıhhat içerisinde bu görevi yerine getirmesini dilerim" şeklinde konuştu.

Kaymakam Yılmaz ve komutanlar askere gidecek gençler ile tek tek ilgilendiler. Tören sırasında rahatsızlanarak askeri araca bindirilen asker adayı annesi Midyat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Asker adayları, dualar, tekbirler, zılgıtlar eşliğinde ve kesilen kurbanların ardından bindirildikleri otobüsler ile birliklerine gönderildiler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:55:21
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 16:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?