5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta bir hayırsever

Hayırsever Hacer Eroğlu, bir yıl önce internet üzerinden tanıştığı Mardinli öğrencileri 23 Nisan'da sevindirmek için Aksaray'dan Midyat ilçesine geldi.

Köylerden gelen öğrencilerin taşımalı eğitim yaptığı Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerini sevindirmek için Mardin'in Midyat ilçesine gelen Aksaraylı hayırsever Hacer Eroğlu, daha önce anlaştığı bir firmadan aldığı hediye çeklerini öğrencilere dağıtarak, öğrencilere firmadan istedikleri giyim malzemesini alabileceklerini söyledi.

Maddi durumu kötü olan 28 öğrenci ile bir araya gelen Eroğlu, "Daha önce internet üzerinden tanıştığım okulda eğitim gören öğrencilerin maddi durumunu bildiğim için önce Aksaray'da çalıştığım firmadaki arkadaşlarla bir yardım kampanyası başlatıp kendilerine yardımlar göndermiştik. Çocukların bayramı olan 23 Nisan'da bu öğrencilerimizi bir daha sevindirmek için buraya geldim. Öğrencilerin bana duyduğu saygı ve sevgi beni hayli duygulandırdı. Bizim, bölgenin ve Türkiye'nin geleceği olan bu öğrencilerimizi her ne pahasına olursa olsun okutup onları doğru bir şekilde geleceğe taşımamız lazım. Bu burada görev yapan idarecilerin ve çocukların velilerinin yanında Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan herkesin de görevidir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İnternet ortamında tanıştığı öğrencilerle ilk defa bir araya gelen ve kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı duygulu anlar yaşayan Hacer Eroğlu, 5/F sınıfı ile kurduğu ilişkinin hayatında farklı bir sayfa açtığını söyledi. Öğrencilerle tanışmanın yanında onların mutluluğundan duyduğu hazzın tarif edemeyecek kadar çok olduğunu söyleyen Eroğlu, "Mardin'deki bir çocuğun bir tebessümü bile o kadar mutlu ediyor ki sözlerle ifade edilemeyecek düzeyde. O zaman ne kadar doğru bir iş yaptığınızı anlıyorsunuz.

Çünkü biz burada rahat hayatımızı yaşarken, Doğu'daki çocuklarımız yokluk içinde büyüyorlar. Okuma aşkıyla dolu çocuklarımızın yazacak kalemi defteri yok. Neden ben elimde olan imkanı o çocuklardan birine sağlamayayım, neden bir çocuğumuzu halka hayırlı bir insan olarak yetişmesine yardımcı olmayayım, neden bir çocuğun geleceğinin yok olmasına izin vereyim diye düşünerek yardım etme kararı aldım. Artık 5. sınıfta okuyan öğrencilerin bir ablası benim de Mardin'den kardeşlerim var" diye konuştu.

Okullarında okuyan öğrencilere yardım gönderen Aksaraylı Hacer Eroğlu'na duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Enver Çetin ise, "Hacer Hanım daha önce de kütüphanemizin kuruluşunda bize gönderdiği kitaplarla bize çok büyük yardımları dokundu. Şimdi de 23 Nisan'da çocuklarımızı sevindirerek anlaştığı bir giyim firması ile gönüllü olarak ablalığını yaptığı 5/F sınıfında okuyan öğrencilerimize dağıttığı hediye çekleri sayesinde firmadan istediklerini alabilecekler" diye konuştu.

5/F Sınıfı öğretmeni Erkan Erkan ise hayırsever Hacer Eroğlu'na öğrenciler adına teşekkür ederek zor durumda okuyan öğrencilere yardım yapılması konusunda bu anlamlı davranışın başka işadamlarına da örnek olması gerektiğini söyledi.
Bu arada sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet eden Eroğlu, öğrencilerden Bilal Düzgün'ün kendisine sorduğu, "Biz 7 erkek kardeşiz. Ablam olmadığı için bana abla olur musun" sorusu üzerine sadece Bilal'in değil bütün sınıfın ablası olduğunu ve bir sıkıntı ve sorunları olması halinde elinden geldiğince yardım etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Hacer Eroğlu daha sonra Midyat'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 14:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEDİM BULUT IP: 88.230.69.xxx Tarih : 28.04.2009 18:43:45

TEBRIKLER ALLAH EKSIKLIĞINIZI GÖSTERMESIN