7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'ta Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü için Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

Tarihi derinliklere sahip, yıllardan beri farklı dinlerin, dillerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı Midyat'ta Cumhuriyet'in 85. kuruluş yılı birlik ve beraberlik içerisinde sevinç ve gurur ile kutlandı. Gecede, Türk, Kürt, Arap, Müslüman, Süryani ve Yezidiler (Ezidi) hep birlikte aynı sevinç ve coşkuyu yaşadılar. Gecede garsonlar ay yıldızlı tişörtler ile davetlilere hizmet etti.

Midyat Kaymakamlığı'nın düzenlediği resepsiyon Matiat Otel' de akşam gerçekleştirildi. Baloya Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İhsan Tavazar, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede öğretmenlerden oluşan müzik grubu Atatürk'ün sevdiği şarkları seslendirdiler. Çalan şarkılar salonda bulunan konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Cumhuriyet balosunda Türk pop müziği şarkıları ve yöresel Anadolu motiflerinden derlenen oyun ve türküler ile 3 saat boyunca salonu dolduran davetliler eğlenceli anlar yaşadı.

Davetliler Türk halk müziğinden derlenen dans, halay ve yöresel oyun havaları eşliğinde eşleri ile beraber gönüllerince eğlendi. Cumhuriyet balosuna kadınların büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 11:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?