5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta diyabet semineri

MİDYAT'TA DİYABET VE GÜNLÜK YAŞAM KONULU KONFERANS

Mardin'in Midyat ilçesinde "Diyabet ve Günlük Yaşam" konulu seminer düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Diyabet ve Günlük Yaşam" konulu semineri, Mardin ve Midyat devlet hastanelerinde görevli uzman doktorlar tarafından diyabet hastaları ve yakınlarına verildi.

"Diyabet ve Günlük Yaşam" seminerini Mardin Valiliği, Sağlık İl Müdürlüğü, Mardin ve Midyat devlet hastaneleri yetkilileri düzenledi. Midyat'ta bulunan diyabet hastaları ve yakınlarının büyük ilgi gösterdiği seminerde uygulamalı bilgiler verildi. Diyabet hastalarının profili, günlük yaşamda gördükleri sıkıntılar ve çözüm konuları görüşüldü. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Şerafettin Özdoğan, seminer ile ilgili olarak verdiği bilgide, Mardin merkezde seminerin 2'ncisini düzenlediklerini vurgulayarak, 3'üncüsünü de Midyat'ta düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Özdoğan, "Mardin ve Midyat'ta diyabet-şeker hastalarının günlük yaşamda çektikleri sıkıntılara dikkat çekmek ve hasta profilini çıkarmak için bu semineri düzenledik. Konusunda uzman doktorlarımızın diyabet hastalarının yaşadıkları sıkıntılar, hastalığın önemi, hastaların dikkat etmesi gerekli hususlar, şeker hastalarının rutin olarak yaptıracağı kontroller ve diğer konularda diyabet hastalarını bilgilendirmek için düzenledik. Amacımız hasta ile uzmanları bir araya getirmektir" dedi.

Uygulamalı olarak insülin iğnesinin nasıl yapılması gerektiği konusunun yanı sıra göz, boyun, bel ağrıları, beslenme, diyet gibi konularda diyabetin etkileri, hastalığa karşı alınacak önlemler ele alındı. Seminere Midyat Belediye Başkan Vekili Mustafa Sadık ve Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal'ın yanı sıra çok sayıda şeker hastası ve yakını katıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı seminere beklenenden fazla ilgi oldu.

MİDYAT'TA DİYABET VE GÜNLÜK YAŞAM KONULU KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 11:50:03
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 14:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?