5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta dizi turizmi

Midyat ilçesi, hafta sonu gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. İlçedeki oteller hafta sonları tam kapasite çalışırken, turistler yer bulamamaktan, esnaf ise turistlerin konaklayamadan kısa sürede ilçeden ayrılmasından yakınıyor. 

Tarihi mekanlarıyla ünlü Mardin ve ilçesi Midyat, huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte her geçen yıl turizmdeki payını artırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasına yerleşen tarihi kent, son yıllarda sinema ve dizi film çekimleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Tarihi dokusuyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken Midyat'ta Derulumur Manastırı, Anıtlı Meryem Ana Kilisesi, konuk evi, Gelüşke Hanı ve yeni açılan kent müzesi en fazla gezilen mekanlar arasında yer alıyor. Kuyumcu dükkanlarını da gezen turistler, esnafın ve vatandaşın ilgisinden oldukça memnun görünüyor. 

Kente günübirlik gelmek istemediklerini söyleyen bazı turistler otellerde yer bulamamaktan yakınırken, bazı esnaf ise turistlerin çok kalabalık gruplar halinde gelmelerine rağmen kısa bir süre kalmalarından ve sadece tarihi mekanları gezmelerinden dert yanıyor. 

Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Trabzon, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ olmak üzere ülkenin dört bir yanından otobüsler ve uçaklar ile gelen yerli turistlerin, Midyat'ta çekimleri süren 'Sıla' ve 'Kara Duvak' adlı televizyon dizilerinin mekanlarını gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çekmeleri dikkat çekiyor. Ünlü sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirmek ve imza almak için sıraya giren bazı turistler, zaman zaman çekimlerin aksamasına da neden oluyor.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 12:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?