5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta Filistin'e destek konferansı

Mardin'in Midyat ilçesinde, düzenlenen 'Filistin'e destek' konferansına konuşmacı olarak Gazeteci- Yazar Abdurrahman Dilipak katıldı. 

Mardin'e İsrail'e lanet mitingi için gelen Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Midyat'ta sivil toplum kuruluşlarının (STK)'nın davetlisi olarak konferansa katıldı. Kocatepe İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansa, Mardin Memur-Sen Başkanı Mustafa Aydın, Mardin Eğitim Bir-Sen Başkanı Hasan Ekinci, Mardin Diyanet-Sen Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Timurhan Ağaoğlu ile Midyat'ta bulunan birçok STK katıldı. 'Filistin'e destek' konuyu konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak şunları söyledi:
"Filistin bizim için iman meselesidir. Filistin'in bağrında, kalbinde, Mescid-i Aksa, bizim ilk kıblemiz vardır. Filistin'in bağrında namazın farz kılındığı İslam'ın gerçekleştiği, miracın gerçekleştiği makamdır" 

Dilipak; "Müslümanlar, yeryüzünde Hak'ın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli ve haykıran sesidir. Cenab-ı Allah bizi yeryüzünden imtihana çekecek. Gazze halkı Müslüman olmasaydı dahi, bu haksızlığa uğradığını biz görmüş olsaydık yine o halkın yanında olmamız gerekirdi. Zalimlere karşı mazlumlardan yana olmamız gerekirdi. Biz alemlere rahmet olara gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Haksızlığa, zulme ve sömürülmeye karşı mücadele etmeye söz vererek Müslüman olduk" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 14:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
du edin IP: 85.105.213.xxx Tarih : 29.01.2009 15:38:35

bu tür etkinlikleri düznleyen abilere teşekkür eder devamını bekliyoruz