3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Midyat'ta görkemli açılış

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle Güneydoğu Anadolu'nun incisi ve turizmin yeni gözdesi Mardin'in Midyat İlçesi'nde yeni bir tesis daha açıldı. 

Tarihi ve kültürüyle her geçen gün artan turist sayısı bakımından önemli cazibe merkezlerinden birini oluşturan Midyat'ta, modern tesis sayısı her geçen gün artıyor. 

Şırnak Karayolu'nun 2. kilometresinde açılan, yolcuların rahat edecekleri ve dinlenebilecekleri Has Dinlenme Tesisleri'nde her şey düşünülmüş. 27 bin metrekare alan üzerinde kurulan tesis; tenis, voleybol, basketbol, halı saha gibi spor alanları, market, duş yerleri, mescit, oto gaz, oto lastik, oto yıkama ve yöresel yemeklerin damak zevkine uygun olarak hazırlandığı restoranıyla hizmete girdi. 24 saat hizmet verecek olan tesisin, bölgede çok az sayıda bulunan dinlenme ve konaklama alanlarına alternatif olacağı belirtiliyor. 

Hüseyin Ağırman, Şerif Altunkaya ve Siraç Akbulut adlı işadamlarının biraraya gelerek kurduğu Has Dinlenme Tesisleri, gelişen turizme ayak uydurarak hizmet vermeyi hedefliyor. 

Tesis yöneticilerinden Hüseyin Ağırman, yerli ve yabancı misafirleri rahat ve huzurlu bir mekana kavuşturduklarını ifade ederek, "Bölgemizde son zamanlarda artan yerli ve yabancı turistler için sınırlı sayıda tesis vardı. Yeterli tesis bulunamayışından dolayı bu alandaki açığını kapatabilmek için bu yatırımı yaptık. Biz başka alanlarda veya farklı bir bölgede de aynı yatırımı yapabilirdik. Ancak, zor olanı seçerek, kendi memleketlimize istihdam oluşturmak amacıyla yatırımlarımızı gerçekleştirdik" dedi. Ağırman, bölge işadamlarına ve yatırımcılara da, değişik alanlarda bölgeye yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. 

Açılışta davetlilere Siirt büryan kebabı, etli pilav ve yayık ayranı ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 12:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?